Mehet lassan a bíróságra a 18 éves benzinkútrabló és a társa

Augusztus 16-án maszkos fegyveresek raboltak ki egy Budaörsi úti benzinkutat. Az egyik rabló 34, a másik 18 éves. Az idősebbiknél pisztoly, a fiatalabbiknál kés volt. Nem sok zsákmányt szereztek.

A két férfi augusztus 16-án hajnalban jelentek meg a XI. kerületben a Budaörsi úti benzinkútnál, maszkot és sötét ruházat viseltek. Az autómosónál léptek oda az egyik dolgozóhoz. A 34 éves támadó a pisztoly csövét a férfi hátához nyomta, és felszólította, hogy induljon el az üzlethelyiségbe. 18 éves társa pár lépésre tőlük, a késsel a kezében követte őket.

Az üzletben lévő másik munkatárs a fegyver láttán ledermedt a félelemtől, és képtelen volt kinyitni a pénztárgépet, hiába követelték tőle. A kasszát végül a 34 éves támadó a kintről bekísért másik alkalmazottal nyittatta ki, majd átugrott a pulton, kikapta a pénzt, és elmenekültek a helyszínről. Körülbelül 85 ezer forintot sikerült megszerzniük.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban – közölték szerdán.

Original Article