image.aspx?id=45e21965-12b9-4528-bc23-e657f877eb0f

Gyárfás Tamás legjobb szövegei a lemondására szervezett sajtótájékoztatón

Jó sokáig gyűrte egymást a sajtó és a lemondott úszóelnök egymást, a közélet a következő dolgok miatt vonhatta fel leginkább a szemöldökét:

– Gyárfás tulajdonképpen két újságcikk miatt mondott le, azon belül is két cikkcím miatt, hiszen tudja jól, hogy a szerzők jó cikket írtak, csak a szerkesztők adtak nekik bulváros címet. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, amiért úgy döntött, hogy eldobja 23 év 8 hónap elnökségét. Ezek egyike a Water Willy-ügy nyomán született Blikk-címlap, amely így szólt: A Magyar Úszó Szövetségen röhög az egész ország. Ha már azért a kabalafiguráért is neki kell védekeznie, amihez semmi köze, akkor inkább lemond.

– Ugyan ígéretének megfelelően lemondott, és szíve azonnal venné is a kalapját, de az elnökség kérésére még a januári elnökválasztásig marad, sőt gyakorlatilag, ha az úszók is úgy akarják és jelölik, mögé állnak, vállalja továbbra is a tisztséget.

– Nem tudja, mi a baja vele Hosszú Katinkának, aki szerinte csak több pénzt szeretett volna, de az elnök számára az úszás nem pénz-, hanem morális kérdés, egyébként az úszósportba most dől a pénz, és több a szponzor, mint amennyi okvetlenül kellene. Tehát Gyárfás úgy érzi, tulajdonképpen a morális kérdés miatt vérzett el és emiatt mond le.

– Úgy tervezte, hogy elmegy a sajtótájékoztatójára, felolvassa a lemondását, majd kimegy. Ebből kerekedett egy másfél órás sajtóbeszélgetés, amelyet, ha lemaradt volna róla, itt nézhet meg újra.

Original Article