image.aspx?id=edb8fb9e-0e97-4a18-89c1-ac5ebe04f5f5

Elképesztő a magyar eredmény egy muszlim-felmérésben

Alaposan túlbecsülik a magyarok az országban élő muszlimok jelenlegi arányát, a 2020-ra várható arányt pedig még inkább – derült ki egy felmérésből, amelyet a Politico idézett.

A magyarok 6 százalékra teszik az országban élő muszlimok arányát, miközben ez valójában 0,1 százaléknál is kevesebb – derült ki az Ipsos felméréséből.

A KSH adatai szerint Magyarország népessége 9,83 millió fő, ennek a 6 százaléka tehát 590 ezer ember – azaz a megkérdezettek szerint ennyi muszlim él nálunk ma. Összehasonlításképpen ez a szám több mint Debrecen, Szeged és Miskolc lakossága összesen.

A Politico által idézett felmérés szerint a vizsgált negyven ország csaknem mindegyikében rendkívül túlbecsülték a muszlimok lakossági arányát.


© ipsos-mori.com

Franciaországban volt a legnagyobb a különbség a becsült és valós arány között (31 százalék szemben a 7,5 százalékkal). Az európai államok közül ezt Olaszország (20-3,7), Németország (21-5) és Belgium (23-7) követte.

Nem csak az európai országokban, hanem például az Egyesült Államokban, Kanadában, Oroszországban, Brazíliában, Dél-Afrikában és a Fülöp-szigeteken is jelentősen túlbecsülték a muszlimok számát.

A válaszadókat megkérdezték arról is, mit gondolnak, mekkora lesz a muszlimok társadalmi aránya 2020-ban.

Ezt a rangsort is Franciaország vezeti, a franciák szerint 40 százalék lesz ez a szám a demográfusok által becsült 8,3 százalékkal szemben. Olaszország esetében 31 százalék áll szemben a becsülhető 4,9 százalékkal, Belgiumban 32 a 7,5-el, Németországban pedig 31 a 6,9-cel.

A magyar lakosság 14 százalékot prognosztizált, ez a jelenlegi lakosságszám alapján 1,3 milliónál is több embert jelentene. Ezzel szemben a szakemberek szerint a valós szám továbbra is 0,1 százalék körül várható.

A szeptember 22. és november 6. között elvégzett kutatásban összesen 27 250 embert kérdeztek meg.

Több más téma is szerepelt a felmérésben, a homoszexualitás elfogadásának megbecsülésétől egészen Donald Trump győzelmének megtippeléséig (erre csak három országban, Oroszországban, Szerbiában és Kínában szavazott a többség).

Original Article