Trump és Clinton összecsaptak – Így támadták egymást az elnökjelöltek a tévében

A republikánusok excentrikus jelöltje, Donald Trump ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, többször is Hillary Clinton szavába vágott, félbeszakította őt. Már az elején, amikor a gazdaság volt a téma, éles vitába bocsátkoztak a felek. Trump Kínát okolta az amerikai munkahelyek elvesztése miatt, és azt ígérte, hogy hazahozza a külföldre kivitt vállalkozásokat. Hillary Clinton az infrastrukturális beruházásokat és minimálbér-emelést, valamint a középosztály segítését ígérte meg.

Beszéltek az adózásról is, egész pontosan az is szóba került, hogy ők hogyan adóznak. Clinton nyilvánosságra hozta az adóbevallásait, és számon kérte dollármilliárdos Trumptól, hogy ő ezt nem merte megtenni. Trump természetesen megígérte, hogy megteszi, ügyvédei tanácsa ellenére. Clinton kételkedett ebben, azt mondta, hogy ez soha nem fog megtörténni.

Százmilliók nézték az elnökjelöltek vitáját / Fotó: Europress-GettyImages

Trump azt is mondta, hogy Clintonban nincs elég életerő ahhoz, hogy elnök legyen, valószínűleg az egészségügyi állapotára célozva, pár hete ugyanis a demokrata elnökjelölt rosszul lett egy nyilvános rendezvényen. Clinton természetesen azt bizonygatta, hogy épp ellenkezőleg, megvan benne minden, ami az elnöki feladat ellátásához szükséges.

A vita margójára

Míg a szakértők elemzik a vitát és a hatásait, addig Trumpék percekkel a vége után máris győztes hirdettek: szerintük a vitát Donald Trump nyerte.