image.aspx?id=4509f390-71e6-4b00-8704-18aa6956a873

Teréz körúti robbantás: Kósa óvatosságra intette a fideszeseket

Nemcsak az ellenzéket, a Fidesz és a KDNP képviselőit is óva intette a Fidesz frakcióvezetője, hogy a két rendőrt megsebesítő, szombati Teréz körúti robbantást összemossák a terrorizmussal. Kósa a kormánypártok hétfői frakcióülésén tartott erről kommunikációs gyorstalpalót.

Óvatosságra intette a Fidesz és a KDNP képviselőit a szombati Teréz körúti robbantás kommunikációjával kapcsolatban a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos a kormánypártok hétfői frakcióülésén röviden beszámolt a parlament nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságának reggeli, zárt ülésén történtekről, amelyen Papp Károly országos rendőrfőkapitányt hallgatta meg a testület a szombati támadás részleteiről.

Kósa információink szerint a kormánypárti frakciók előtt is azt mondta, amit a bizottsági ülés után, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökével, Molnár Zsolttal közösen tartott sajtótájékoztatóján, vagyis hogy a merényletnek nem volt dzsihádista motivációja, hanem egyértelműen a megtámadott járőrpár ellen irányult.

Bár a frakcióvezető azt is hozzátette, hogy a támadás indítékairól semmi biztosat nem tudni, illetve semmilyen összefüggést nem lehet kizárni, ennek ellenére kifejezetten arra kérte a kormánypárti frakciók tagjait, hogy a népszavazásig hátralévő időszakban a választók és újságírók kérdésre is óvakodjanak attól, hogy a szombati akciót bármilyen módon összemossák a terrorizmussal, az erre irányuló spekulációkat, és összeesküvés-elméleteket pedig határozottan utasítsák vissza. Kósa intése szerint ehelyett a részvétre, és a rendőrséggel való szolidaritásra kell helyezni a hangsúlyt a megszólalásokban.

A frakcióvezető húsz perccel később egyébként maga is így tett: napirend előtti felszólalásában megismételte a bizottsági ülés után mondottakat, vagyis hogy a robbantással a megsérült két rendőrt, illetve közvetve az egész rendőrséget érte támadás. A robbantás és a népszavazás esetleges kapcsolatát firtató találgatásokra pedig azt mondta: minden feltételezés és spekuláció az azokat hangoztatókat minősíti.

Hidegvérrel lépett át az áldozatokon a Teréz körúti zacskós alak

Újabb részleteket tudtunk meg a szombati robbantás körülményeiről. Kiderült: a robbantó olyan alapossággal megtervezte a támadást, ami arra utal, hogy a helyszínt és a használt robbanóanyagot, illetve -szerkezetet nagyon jól ismerte. Értesüléseink szerint a jelek arra utalnak, hogy ezt a robbanást milliméter pontossággal erre a helyszínre szabták.

Original Article