image.aspx?id=12007f87-3bd4-42a4-ab40-f635766bfb43

Nol: megpróbálják felébreszteni kedden a Teréz körúton megsérült rendőrnőt

A Népszabadság úgy tudja: jó esélye van a Teréz körúti robbanásban megsérült rendőrnőnek arra, hogy maradandó egészségkárosodás nélkül felépüljön. A történtek óta altatásban tartják, és a lap szerint kedden megkísérlik felébreszteni.

Rendőrségi források szerint kész csoda, hogy mások nem sérültek meg a szombat esti robbantásban. A bomba egyes repeszeit 187 méterre a robbanás epicentrumától találták meg a helyszínelők. Egy szakértő azt mondta: szerencséjük volt a járókelőknek, hogy a szétrepülő repeszek nagy részét az autók, fák és utcabútorok felfogták – olvasható a cikkben. Az éppen ott tartózkodó két rendőrt súlyos, illetve súlyos életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Többször is megműtötték őket – emlékeztetnek.

Hétfőn délután a Központi Nyomozó Főügyészség átvette a rendőrségtől a nyomozást. A lap úgy tudja: a Nemzeti Védelmi Szolgálat átfogó vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy a támadó indítéka esetleg nem a felrobbantott rendőrök valamelyikének magánéletében keresendő. Vizsgálják a két rendőr intézkedéseit is.

A lap rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja: a nyomozók hatvan ország bűnüldöző hatóságaival léptek kapcsolatba, hogy tisztázzák, máshol történtek-e hasonló esetek, és ha igen, azoknak voltak-e esetleg magyar vonatkozásai. Az Alkotmányvédelmi és az Információs Hivatal, valamint a TEK ellenőrzi az itthoni és külföldi szélsőségeseket.

A tettes elfogásáig a rendőrség sorra ellenőrzi azokat bárokat, szórakozóhelyeket, ahol ismert alvilági figurák lehetnek. Nem titkolt céljuk együttműködésre bírni a nehézfiúkat – állítja a lap.

Hidegvérrel lépett át az áldozatokon a Teréz körúti zacskós alak

Újabb részleteket tudtunk meg a szombati robbantás körülményeiről. Kiderült: a robbantó olyan alapossággal megtervezte a támadást, ami arra utal, hogy a helyszínt és a használt robbanóanyagot, illetve -szerkezetet nagyon jól ismerte. Értesüléseink szerint a jelek arra utalnak, hogy ezt a robbanást milliméter pontossággal erre a helyszínre szabták.

Original Article