image.aspx?id=c8f1ec8c-c5ce-433d-b155-ff9765655baf

Megvannak az év buszvezetői, egyikük színészként is dolgozik – fotó

Az ügyfelek döntése alapján Harkai Józsefné lett a legjobb trolibusz- és Garamszegi Gábor a legjobb autóbusz-vezető idén – jelentette be a BKK hétfőn. Mindketten wellnesshétvégét kaptak jutalmul.


© BKK

A BKK hirdette meg a buszvezetők versenyét, amelyben azt vehetett részt, aki 2015. január elseje óta nem okozott saját hibájából balesetet, a munkájára nem érkezett panasz, illetve aki a munkáját mindig pontosan elvégezte.

A játék két szavazási körből állt. Első körben összesen 33 dolgozóra lehetett szavazni, a legtöbb szavazatot begyűjtő három buszvezető, valamint egy trolibuszvezető jutott tovább. A közönségszavazatokon kívül a BKK szakmai zsűrije is kiválasztott a jelöltek közül három további autóbusz- és egy trolibuszvezetőt, akik szintén a második körbe kerültek. Az így összeállt nyolc versenyzőről bemutatkozó videó készült, amelyekre szeptember 12-től 21-ig lehetett szavazni a BKK Facebook-oldalán.

A járművezetőkről készített videókat másfél hét alatt több mint félmilliószor tekintették meg. A legtöbb, összesen 3256-ot szavazatot autóbusz-kategóriában Garamszegi Gábor, trolibusz-kategóriában pedig Harkai Józsefné, Judit kapta – rá 662 voks érkezett.

Harkai Józsefné édesapja is buszvezető volt. Judit 1996 óta főképp Zuglóban és a belvárosi vonalakon közlekedik.

Garamszegi Gábor a Szép Ernő Színház tagja, emellett szinkronizálni is gyakran hívják, egyebek mellett a Trónok harca című sorozatban. Saját bevallása szerint legjobban a kertvárosi buszvonalakon szeret dolgozni, mert ott személyes kapcsolatot tud kiépíteni az utasokkal, sokakat név szerint is ismer. Három gyermeke és hat unokája van.

A BKK közleményében benne van az is: az egyik nyertes a második helyen záró jelöltnek ajánlotta fel saját jutalmát, a wellnesshétvégét, ezért az érintett hotel újabb pihenőcsomagot ajánlott fel, még az eredményhirdetés közben. A további hét jelölt ajándékcsomagot kapott.

Original Article