image.aspx?id=e15beae7-031f-44b7-a077-f76ec8ebcde5

Már az ügyészségnél vannak a körúti robbantás iratai

Megérkeztek a szombat esti, Teréz körúti robbantás iratai az ügyészségre. A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja.

A szombat esti, Teréz körúti robbantás ügyében beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a támadás célpontjai "kifejezetten a rendőrök voltak", így a nyomozás lefolytatása az ügyészség, azon belül a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik – közölte Nagy Andrea, a nyomozó főügyészség szóvivője.

A rendőrség ezért az ügyet átette a Központi Nyomozó Főügyészségre, az iratok megérkeztek az ügyészség épületébe.

A szóvivő szerint a nyomozást több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatja a Központi Nyomozó Főügyészség. Soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve nyomoznak.

Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke hétfő délelőtt beszélt arról, hogy estétől a Központi Nyomozó Főügyészség "veszi át az ügy irányítását".

A főváros VI. kerületében, a Teréz körút 2-4. előtt szombat éjjel történt robbantásban egy rendőr életveszélyesen, járőrtársa súlyosan sebesült meg. Vasárnap estére mindkettőjük állapotát stabilizálták.

A rendőrség egy videót és több fotót is közzétett, személyleírást adott a gyanúsított férfiról és 10 milliós nyomravezetői díjat is kitűzött.

Original Article