image.aspx?id=a57b5ee9-764d-43a8-b914-fb55b94531c9

Itt a videó a Teréz körúti robbantásról – 18+

A rendőrség hétfő délután közzétette az egyik Teréz körúti térfigyelő kamera felvételét, amelyen jól láthatóak a szombat éjszakai robbantás pillanatai. Azt ajánlják, hogy csak felnőttek nézzék meg a videót.

A rendőrség egy valamivel több mint 18 perces videót hozott nyilvánosságra, amelyen a szombat esti robbantás is látható.

A videón először azt vehetjük szemügyre, hogy a robbantás gyanúsítottja, egy hátizsákos, világos sapkás férfi megérkezik a Teréz körút 2-4. szám alatti házhoz.

Ezután a férfi elsétál a kép bal alsó sarka, vagyis az Oktogon irányába, nem sokkal utána visszatér, és a robbantás helyszínén (a képen jobbra fent) kezd el téblábolni.

A videón kb. 3:10-kor mintha letenné az eddig a hátán lévő zsákot a földre, majd mintha eltűnne a kirakati beállóban egy perce, és csak 3:50 körül látható újra.

Nagyjából negyed órával később a férfi előrébb sétál, és várakozik.

A videó utolsó pillanataiban tűnik fel a két rendőr, a Király utca felé sétálnak. A gyanúsított mintha a nála lévő zacskóba, vagy zsákba nyúlna, és visszalép takarásba. Majd bekövetkezik a robbanás, a két rendőr a földre zuhan.

Az elkövető ezután nyugodt léptekkel megindul a sérültek irányába, miközben az emberek pánikszerűen rohanni kezdtek. A hvg.hu úgy tudja, ebben a cikkünkben meg is írtuk, hogy a gyanúsított ezek után lényegében átlépett a sérült rendőrökön, közben mintha megszemlélte volna a helyszínt, és távozott.

A fekete-fehér felvételen füst és szikrák látszanak, a kamera is megrázkódott kissé a detonáció erejétől.

A rendőrség nem sokkal korábban nyilvánosságra hozta a képeket is arról a férfiről, aki valószínűleg elkövette a robbantást. Összesen 145 kamerafelvételt foglaltak le a bűncselekménnyel összefüggésben, egyúttal arra kérték a térfigyelő kamerákat üzemeltető budapestieket, hogy harminc napig ne semmisítsék meg a kamerák által a fővárosban készített felvételeket.

Még vasárnap személyleírást adtak a gyanúsítottról: eszerint egy 170 centiméter magas, 20-25 éves férfit keresnek, aki világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat is kitűzött.

Hidegvérrel lépett át az áldozatokon a Teréz körúti zacskós alak

Újabb részleteket tudtunk meg a szombati robbantás körülményeiről. Kiderült: a robbantó olyan alapossággal megtervezte a támadást, ami arra utal, hogy a helyszínt és a használt robbanóanyagot, illetve -szerkezetet nagyon jól ismerte. Értesüléseink szerint a jelek arra utalnak, hogy ezt a robbanást milliméter pontossággal erre a helyszínre szabták.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 évesOriginal Article