Elítélték a magyar válogatott focistát!

A Szentendrei Járásbíróság egy év hat hónap börtönre ítélte Fitos Józsefet (56) kétrendbeli csalás miatt, ám az egykori 12-szeres válogatott labdarúgóval szembeni ítélet végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Mindez nem jogerős, másodfokon folytatódik az eljárás.

A Blikk már többször beszámolt a történetről: a vád szerint a volt sztárfutballista pénzt vett át ismerőseitől, ám a megkapott összegeket nem tudta visszafizetni. Az elsőfokú eljárás kedvezőtlen eredménye ellenére Fitos bizakodik, lapunknak arról beszélt, továbbra is bízik abban, hogy kimondják, nem követte el azt, amivel vádolják.

– Meglepett a döntés, természetesen fellebbeztem az ügyben hozott, fél évvel ezelőtti ítélet ellen. Most is biztos vagyok abban, hogy a benyújtott dokumentumok alapján az eljárás végén nekem adnak igazat. Az illető, aki az ügyet elindította, megvásárolta a feleségem tulajdonában lévő telket, de a mai napig nem fizette ki a vételárat, ő okozott nekünk kárt, majd olyan összeget követelt, amelyet nem vagyok hajlandó elfogadni. A jogerős bírósági ítélet után minden iratot nyilvánosságra fogok hozni – ígérte meg tegnap a Blikknek Fitos József.

Bencze Imre örül az elsőfokú ítéletnek, de nem tudja, hogyan kapja vissza a pénzét /Fotó: RAS

Ezzel együtt tény, hogy az eljárás első fokon nem az ő reményei szerint alakult. A bíróság ugyanis bizonyítottnak látta azt, a volt válogatott középpályás 2007-ben és 2008-ban úgy kért pénzt ismerőseitől, hogy – az elsőfokú ítélet szerint – tudta, nem lesz képes visszafizetni, illetve olyan ingatlant kínált cserébe, amely valójában nem is az ő nevén volt bejegyezve a tulajdoni lapon.

A két károsult közül az egyik visszakapta az általa adott anya­giak egy részét (és a bíróság szerint Fitos neki törleszt is), a másik, Bencze Imre (62) számára közel négymillió forintot és mintegy egymil­liós kamatot ítélt meg a hatóság.

– Felemás érzéseim vannak az ítélettel kapcsolatban. Persze örülök annak, hogy a bíróság nekem adott igazat, mindvégig tudtam, hogy ennek így kell lennie. Ugyanakkor nem tudom, látok-e valamit viszont a pénzemből, hiába él valaki láthatóan jól, ha lefoglalható vagyontárgya nincs. Csak az jelentene megoldást, ha a törvény keményen büntetné a nem fizetést – mondta a Blikknek hétfőn a károsult Ben­cze Imre. – Az egész ügyben egyébként az fáj nekem a legjobban, hogy az az ember, akit én a barátomnak hittem, a bíróság előtt a szemembe hazudott.

Fitos József

Született: 1959. november 4.

Klubjai játékosként: Lenti, ZTE, Haladás, Bp. Honvéd, Panathinaikosz, Panioniosz, Újpest

Klubjai edzőként: Bp. Honvéd, Ózd, SZE-FI LSE

Eredményei: háromszoros magyar bajnok (1986, 1988, 1989), Magyar Kupa-döntős (1988), görög bajnoki 3. (1989), 12-szeres válogatott