Botrány! Rejtett kamerás beszélgetés során tálalt ki a korrupcióról a szövetségi kapitány

A szakvezető a Nemzetközi és az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) etikai kódexét, illetve a saját szerződését több ponton is megszegte.

A 61 éves Allardyce-t a Telegraph újságírói keresték meg, akik szingapúri és hongkongi üzletembereknek adták ki magukat. A szakemberrel és a képviselőivel több mint négy órás beszélgetést folytattak az angol fociban észlelhető korrupcióról, rejtett kamerával rögzítették az elhangzottakat.

A társalgás az idő múlásával olyan mélységekbe merült, hogy a tréner belső titkokat is elárult. Szerinte nem probléma megkerülni az FA szabályozását, és erre különféle praktikákat adhatott. Azonban ezt a szabályszegést az FA és a FIFA is tiltja, hiszen etikai vétségnek és szerződésszegésnek minősül.

Nem lehetetlen megkerülni a szabályozást. A pénz mindent megold – mondta Allardyce.

A szövetségi kapitány emellett a posztjából adódóan 400 ezer fontos (142 millió forintos) szerződést is ki akart csikarni, amely feljogosította volna, hogy évente kétszer a Távol-Keletre utazzon, hogy játékosokat vásárolni kívánó cégek képviselőivel beszélhessen.

Allardyce elődjét, Roy Hodgsont és annak segítőjét Gary Neville-t súlyosan kritizálta. Sőt, Vilmos és Harry herceget is becsmérelte.

Ha ezek után a szövetségnél maradhat a Sunderland korábbi edzője, az maga lenne a csoda…