Ultimátum vagy bosszú? Kihagyta a keretből kulcsjátékosát a Juventus, mert az átigazolna máshova

Stephan Lichtsteiner 2011-ben igazolt át Torinóba a Lazio együtteséből, ahol a liga egyik, ha nem a legjobb szélsőhátvédjévé vált. A zsinórban öt bajnoki címet ünneplő Juventus együttese idén nyáron leszerződtette a Barcelona hátvédjét, Dani Alvest, majd az átigazolási időszak utolsó perceiben mégis sikerült visszaszereznie a tavalyi idényt kölcsönben Torinóban töltő Cuadrado-t.

Ez az utolsó lépés volt a hab a tortán a svájci jobbszélső számára: Cuadrado tavalyi szereplése alatt nagyjából fele-fele arányban osztoztak a mérkőzéseken, de úgy, hogy idén nyáron már egy másik, világklasszis szélső is Torinóba igazolt, Lichtsteiner játékpercei tovább csökkenhetnek majd. A játékos ezért az átigazolási időszak utolsó óráiban megkérte csapatát, hogy engedjék átigazolni a rivális Interbe, ám ezt elutasította Juventus: bárhova mehet, de rivális csapathoz nem.

A határidő lejárta előtt nem sikerült csapatot találni a játékos számára, aki így kénytelen lesz megküzdeni két klasszis riválisával az egyetlen pozícióért. A konfliktus viszont szeptember elsején sem csitult. A Juventus Bajnokok Ligája keretéből ugyanis egyetlen játékos maradt ki: Lichtsteiner. Mindez úgy, hogy még az egész nyáron árusított, de végül az utolsó pillanatban szintén maradó Hernanes is a listán van.

Egyes hírek szerint ez a klub bosszúja lehet azért, amiért az utolsó pillanatokban okozott bonyodalmat a svájci védő. Más információk szerint azonban már korábban megtudta a vezetőktől, hogy Cuadrado leigazolása esetén nem fogják nevezni a Bajnokok Ligája keretébe, és amint a megegyezés létrejött a felek között, azzal a lendülettel be is nyújtotta átigazolási kérelmét.

Az ügy hátteréről egyelőre csak pletykák terjengenek, ám az biztos, hogy ez a történet nem segítette elő Lichtsteiner 2017-ben lejáró szerződéséről szóló tárgyalások gördülékeny menetét.