Így történt a botrányos körülmények között átigazoló sztárfocista klubváltása

Meglehetősen érdekes körülmények között zajlott le az angol másodosztályban szereplő Newcastle United játékosának átigazolása a Tottenhambe. Csapata pedig nem is ezzel a klubbal egyezett meg elsődlegesen. Az Everton gárdája ugyanis magángépet küldött Sissokoért, hogy elhozza az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokra, amelynek időpontját előzetesen lefoglalták, ám meglepetésre a játékos sehol nem volt a megbeszélt időpontban. A kékek mestere, Ronald Koeman ezért telefonján próbálta elérni átigazolási célpontját, aki nem mutatott túl nagy hajlandóságot arra, hogy felvegye a mobilját. Majd nemes egyszerűséggel kikapcsolta a készüléket.

A 27 éves játékosnak ugyanis éppen más dolga akadt. Nevezetesen az, hogy a nagy nyilvánosság előtt addig szinte képbe sem kerülő Tottenham székházában firkálja alá a nyomtatóból frissen előkapott szerződését. Új csapata ráadásul igencsak érdekes üzletet kötött a Newcastle együttesével: a hivatalos 30 millió eurós ár úgy jön ki, hogy idén csak 6 milliót fizet ki belőle a Tottenham, majd ameddig nem adja el, az elkövetkezendő öt évben mindig további 6-6 milliót utal át.

Ez röviden annyit jelent, hogy ha a következő szezon előtt a Tottenham megszabadul Sissokotól, akkor a játékos következő együttesével le kell üzletelnie, hogy milyen konstrukcióban fizessék ki a hátralévő összeget, azaz 24 millió eurót. Szélsőséges esetben az is elképzelhető, hogy a továbbiakban a 6 millión kívül csak minimális összeget kell fizetnie a Tottenhamnek.

A Tottenhambe szerződés történetének további érdekessége, hogy a francia játékos februárban körüludvarolta a legnagyobb riválisnak számító Arsenal gárdáját.