Foci helyett inkább zenél a korábbi válogatott csatár

Meglepő döntést hozott karrierjét illetően a mindössze 30 esztendős Daniel Osvaldo. Az argentin gyökerekkel rendelkező, de olasz állampolgárságú csatárról sohasem állt messze a balhék generálása, ezt a Boca Juniors csapatában sikerült tökélyre fejlesztette. A csapattársával korábban már összeverekedő botrányhős azzal húzta ki végleg a gyufát az argentin klub vezetőinél, hogy a tavaszi, 1-1-es döntetlennel záruló Libertadores Kupa negyeddöntő után irigylésre méltó nyugalommal állt neki cigarettázni az öltözőben.

A klub reakciója nem is váratott sokat, Osvaldo szerződését májusban azonnali hatállyal felbontották a klub hírnevéhez méltatlan viselkedés címszóval. A játékost azóta több csapattal hírbe hozták, többek között az átigazolási időszak utolsó napján az olasz élvonalban szereplő Chievo gárdájával.

A felek meg is egyeztek egymással, már csak a szerződések aláírása maradt volna hátra, amikor Osvaldo azzal kereste fel a klubot: nem szeretne a veronai csapathoz szerződni, mert rockbandájára akar koncentrálni, és abbahagyja a pályafutását.

Egy kis ízelítő Osvaldo legszebb római megmozdulásaiból

A visszavonulását hihetetlen módon bejelentő játékos – legfőképpen viselkedésének köszönhetően – igazi vándormadár volt. Karrierje során 11 klubban lépett pályára, ezek közül Romában és az Espanyolban volt a legtermékenyebb: előbbi helyen 57 meccsen 28 gólt szerzett, utóbbin 46 találkozón, 21-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Az olasz válogatott szerelését 14-szer ölthette magára, ezeken a találkozókon négy gólt szerzett.