Felrobbanthatja magát a Samsung Galaxy Note 7, visszahívja a gyártó

Hatalmasat bukhat vele a Samsung! Csütörtökön még csak a visszavonás terveiről szóltak a hírek, azonban pénteken hivatalosan is bejelentette a Samsung, hogy igen, minden érintett készüléket visszahívnak és cserélnek, egyelőre csak Dél-Koreában. Egymillió készülékenként mindössze 24-et érint a hiba (összességében ez 0.1 %), amely miatt a Note 7, ha nem megfelelően van töltve, hajlamos felrobbanni.

A Yonhap hírügynökség és a Reuters információi alapján a Samsung már tegnap sem szállított ki az előrendelt telefonokból, a részvényei pedig legnagyobb vetélytársához, az Applehez képest hatalmasat estek. Szeptember hetedikén pedig startol az új iPhone generáció, így a Note 7 nagyon nagy pofáraesés a koreaiaknak, pedig potenciális iPhone-gyilkos készüléket gyártottak.

Egyelőre csak a gyártó országában kezdték meg a visszavonást, azonban a hírek szerint már amerikában a Verzion szolgáltatóval és a többi nagy telekommunikációs céggel is tárgyalnak, amelyeknél már kapható a mobil, Nagy-Britanniában pedig elhalasztották a megjelenést.

Mi is ezen a héten kaptuk meg a telefont tesztelésre /Fotó: Blikk

A cég egyik munkatársa azt ígérte, utánajárnak a felrobbanó akksiknak egy belső vizsgálattal, majd az eredmények után megteszik a válaszlépéseket – feltehetőleg világméretű visszahívást, melynek jövő hét elejére tervezik a hivatalos bejelentésést.

Hatalmas bukás lehet a Samsungnak ez, pedig a 7-es számozással ellátott mobiljaiktól sikert vártak minden téren.

Egy Galaxy Note 7 épp nálunk van tesztelésen, a Twitteremen követheti közös kalandjainkat, a vele készített első, lassított tesztvideómat pedig itt megtekintheti:

Az enyém eddig nem robbant fel, remélem nem is fog.