Óvatosan pakoljunk a virtuális bevásárlókosarunkba!

Egyszerűnek tűnik hátradőlni és nyomkodni a gombokat, az internetes vásárlások azonban tele vannak rejtett csapdákkal. A CBS Reality összegyűjtötte a leggyakoribb veszélyforrásokat, így megmarad a vásárlás öröme a hálón is – persze amíg kitart a pénz a számlánkon…

1. A szándék a fontos!

A katalógusfotó nem biztos, hogy reálisan mutatja be a terméket! / Fotó: Shutterstock

Névnap? Egy kattintás és máris megleptük a nagymamánkat egy vintage blúzzal, amit a neten néztünk ki. Kedvére való a könnyű nyári anyag, természetesen egyből fel is próbálja. Ekkor döbbennünk rá, hogy az egész áttetsző, amit egyedül a minták cenzúráznak és még a háta is teljesen kivágott… A nagyi szeret haladni a korral, de nem ilyen irányba! Az interneten a katalógusfotó egyáltalán nem biztos, hogy reálisan mutatja be a terméket. Olyan oldalakról rendeljünk, ahol több kép is van a kiválasztott darabról, így kisebb eséllyel „nyomunk félre”.

2. Figyeljünk a ruha anyagának összetételére

A nyaralások végeztével végre megint rászánjuk magunkat a rendszeres mozgásra, és az erősebb motiváció érdekében meglepjük magünk egy új sportfelszereléssel, mivel abban az önbizalmunk is nagyobb. Még csupán a lépcsőház aljára értünk le, máris gyanúsan intenzív aromát érzékelünk magadunkon, majd a címkét tüzetesebben megvizsgálva kiderül, hogy 100% polyester. Ha még a helyes szomszéd fiú is pont most jönne le a postáért, nem csak a sportszeretet, de az önbizalom is jó messzire szállna! Mi a tanulság? Mindig keressük ki a ruha anyagának összetételét, ne bízzunk meg a gyanús önjelölt kereskedőkben.

3. Szállítási idő: két hét végtelen

A nyárzáró bulira mindig nehéz megtalálni a tökéletes öltözéket, de az újonnan felfedezett webshopban megakad a szemünk egy vagány maxi ruhán egy gyönyörű pár fülbevalóval. Már másnap árgus szemekkel követjük a postás útját, de hiába, majd telnek a hetek, hónapok… Bizonyára a pénz átutalása után a feladott csomag a Bermuda-háromszög áldozata lett, az üzlet kapcsolattartójával együtt. Léteznek mohó hackerek, akik módosítják a megadott címet a sajátjukra, így a tudtunk nélkül vásárolunk neki egy szép holmit, miközben életünk végéig szidjuk a postát, amiért elkeverték a pakkunkat.

4. Márpedig a méret a lényeg!

Figyeljünk a cipők méretezésére, nehogy csalódás érjen minket! / Fotó: Shutterstock

Klasszikus baki, hogy megrendeljük álmaink magas sarkúját, de amikor megérkezik, rádöbbenünk, ez bizony amerikai számozás. Bármennyire is szeretnénk Hamupipőkék lenni, néhány próbálkozás után már olyan a lábujjunk, mint egy profi balett táncosé, így repülhet ez is a többi közé… Szerencsére a legtöbb cég rugalmas, de az árucsere is sok macera. Ezért ahelyett, hogy berakjuk a kosarunkba a századik kidobásra szánt magassarkúnkat, érdemes nívósabb cégektől vásárolnunk, ahol a kényelem mellett könnyen tájékozódhatunk a méretekről.