Tudta? Még el sem kezdődött a népszavazás kampánya

Miközben az állami és a kormány közeli médiából már hetek óta ömlik a kvótareferendumra felkészítő „tájékoztatás”, még csak szombaton kezdődik a hivatalos kampányidőszak – írta meg a Népszabadság.

A cikk a hirdetés után folytatódik Az október 2-i népszavazás előtti ötvenedik naptól kezdődően sugározhatnak ingyenesen politikai reklámot az állami és a kereskedelmi rádiók, valamint televíziók. A nyomtatott és az internetes sajtó számára ugyancsak ekkor nyílik meg a lehetőség arra, hogy politikai hirdetést tegyen közzé az Állami Számvevőszéknél előzetesen bejelentett tarifa alapján.

A médiatörvény, illetve a választási eljárási törvény szerint televíziókban és rádiókban politikai reklámot választási időszakon kívül tilos közzétenni, csakhogy a kormány "Tudta?"-kampánya hivatalosan csupán tájékoztatásnak számít.

László Róbert, a Political Capital választási szakértője úgy látja, hiányos a szabályozás. Polyák Gábor médiajogász is hasonlóképpen vélekedik: sok mindent közérdekű közleménynek, társadalmi célú reklámnak lehet feltüntetni. Szerző: Népszabadság – VGOriginal Article