Nem lehet olcsón megúszni az iskolakezdést

Átlagosan 10-20 ezer forintot költenek az iskolakezdés előtt a családok egy gyerekre. A legtöbben augusztusban kezdik, és inkább a személyes vásárlást részesítik előnyben a webáruházakkal szemben, ám a mobilról történő keresés közel 10 százalékkal nőtt az elmúlt évhez képest. Ennek ellenére a szülők nagy része nem támogatja az elektronikus tankkönyvek és az iskolai tablethasználat bevezetését – derül ki a Regio Játék felméréséből.

A cikk a hirdetés után folytatódik Bár egy család egy gyerekre átlagosan 10 és 20 ezer forint közötti összeget költ el a nyáron, ha új iskolatáskára is szükség van, ez akár duplájára is nőhet. Az iskolaszerek kiválasztásakor a fontossági szempontok közt első helyen szerepel, hogy az adott tanszer elnyerje a gyerek tetszését (86 százalék), amit a tartósság (85 százalék) és az ergonomikus kivitelezés (83 százalék), végül pedig az olcsóság (mindössze 62 százalék) követ. Minden második családban fontos, hogy a kedvenc mesehős mosolyogjon például a tolltartóról: az alsósok körében a Jégvarázs, a Verdák és a Mancs őrjárat hódít, a felsősöknél pedig a Minyonok, a Monster High és a Star Wars a kedvenc.

A megkérdezettek kétharmada nem pártolja az elektronikus tankönyvek és a tablethasználat bevezetését. „A szülők visszajelzéséből kiderült, hogy a többség a tablethasználatot is plusz kiadásnak gondolja amellett, hogy a személytelenséget, a szemre gyakorolt káros hatásokat és a valódi értékek eltűnését tulajdonítják az okoseszközöknek” – mondta el a Regio Játék marketingvezetője.

Szerző: VG OnlineOriginal Article