Kenderesi a „magyar betyár” – padlót fogsz a nyilatkozataitól!

Sokan azt hinnék, egy ilyen fiatal és rutintalan sportoló megilletődik élete első olimpiáján, azonban ez a bonyhádi tini nem izgulós típus. Egy nap alatt az előfutamokban kétszer győzte le példaképét, a 19-szeres ötkarikás aranyérmes Michael Phelpeset (31), és mint elmondta, a medencében figyelt erre.

Kenderesi Tamástól elámult a világ/Fotó: MTI-Illyés Tibor

"Nem így terveztem, de ha már ott volt mellettem Michael (Phelps), gondoltam, rántsuk meg, miért ne verhetném meg most? Nem mintha ez nagy szó lenne, az lenne az érdekes, ha ő most erősen úszott volna, mint ahogy remélem, bennem is maradt még – idézi a Magyar Úszószövetség Facebook-oldala a 2014-ben ifjúsági olimpiai bajnok, Kenderesi Tamást. – Most nem is érzem azt, hogy kiadtam volna mindent, más kérdés, hogy nem szeretnék úgy járni, mint a londoni Eb-n. Akkor is volt egy hasonló előfutam, remek volt, nem éreztem fárasztónak, viszont a délutáni ébredés után már minden porcikám jelezte, hogy de igen, ez erős volt, és ez picit vissza is ütött. Ettől még ugyanúgy éremről álmodok, de tudom, a döntőhöz is óriásit kell nyújtanom.”

Phelps egy másodpercet kapott Kenderesitől / Fotó: AFP

A sokak által már "magyar betyárnak" becézett Kenderesi arra is kitért, hogy súlyos sérüléssel is küzdött, de ez sem gátolta meg abban, hogy parádézzon Rióban.

"Örülök, hogy megmutathattam, mit tudok, akkor is, ha ez csak egy elődöntő volt. Decemberben volt egy térdszalagszakadásom, ahhoz képest elég jól állok, nem? Azóta edzettem, mint az állat, ez az eredménye. A döntőben maradok a taktikámnál, az utolsó ötven méterre fókuszálok. Úgy számoltam, a negyedik idővel befityegek a hatos pályára” – nyilatkozta Kennderesi, aki Cseh Lászlóval (30) együtt szerda hajnalban, 3.38 órakor úszik a dönntőben.