Hivatalos! A világ legdrágább játékosa lett és a Manchesterhez igazolt Pogba a Juventustól!

A francia válogatott fiatal sztárja, Paul Pogba döntött: négy év és számos siker után elhagyja Torinót és a Manchester Unitedbe szerződik…vissza. Azután, hogy a középpályás 18 évesen, kiforratlan tiniként hagyta el az angol várost, most klasszisként, a világ legdrágább játékosaként tér vissza Olaszországból. A hivatalos közlemény szerint a 23 esztendős játékos hosszas huzavona után, 105 millió eurós, világrekordot jelentő összegért (ami még 5 millió eurós bónusszal egészülhet ki) igazolt át a Juventusból.

A játékos a bejelentést követően szinte minden közösségi médiafelületen szeretett volna elbúcsúzni a Juventustól és minden lehetséges módon megköszönni az elmúlt négy évet.

Instagramját egy montázs díszíti /Fotó: Instagram – Paul Pogba

“Jó reggelt mindenkinek, a szurkolóknak és az egész Juventusnak! El kell mondanom, egy kicsit szomorú vagyok, ugyanis egy másik csapathoz igazolok. Befejezek egy kalandot, amely nagyon jól indult, és ami miatt nagyon boldog vagyok. Rengeteget fejlődtem és nagyon sokat tanultam a Juvétól, és tőletek, Juve-szurkolók. Egy fejezet ezzel most lezárul, de egy másik kezdődik helyette. Szeretném megköszönni a Juventusnak, az összes játékosnak, a szakmai stábnak és a szurkolóknak, mindenkinek, aki hitt bennem. Mindig a szívemben maradtok. Köszönöm még egyszer, köszönöm mindenkinek" – mondta videóüzenetében Pogba, majd egy videót tett közzé a Juventusban töltött legszebb pillanatairól összekötve egy üzenettel: "a búcsúzás nem jelent semmit, csak a közösen eltöltött idő".

"Minden szurkolónak, aki írt nekem a különböző oldalakon az átigazolási pletykák kapcsán: mindet elolvastam, köszönet nektek az érzelemdús üzenetekért. Sajnálom, hogy nem válaszoltam nektek korábban, de ilyenkor jogi okok miatt ez nem lehetséges.

Ez a transzfer nagyon sokáig elhúzódott, mivel ez egy nagyon fontos döntés volt, ami sok gondolkodást és munkát igényelt. A várakozás ugyanolyan idegesítő volt nekem, mint nektek.

Nehéz néhány sorban megmagyarázni ilyen sok mindent, de a döntésemet a szívem irányította és semmi más.

A Juventus mindig a részem marad, mindig hiányolni és imádni fogom ezt a klubot, és mindig hálás leszek a klubnak, a csapatnak, és főleg a szurkolóknak. Remélem, meg tudjátok érteni a döntésemet. A legszebb része egy barátságnak, ha meg tudod érteni a másikat, és ő is megért téged.

A legmélyebb tisztelettel köszönöm azoknak a kluboknak is, akik szerettek volna megszerezni engem. Gracias, merci!

A Manchesterből való távozásom 18 éves koromban a klubbal hozott közös döntés volt, és akkor helyesen cselekedtem. Most itt az ideje, hogy egyszerre menjek előre és hátra, Old Trafford, jövök!” – írta Facebook oldalára Pogba.