Rekkenő hőségre lehet számítani a jövő héten!

Hétfőn a napsütést nyugaton gyakran zavarhatják meg gomolyfelhők, így itt több helyen is kialakulhat a délutáni órákban zápor, zivatar. A keleti tájakon viszont sok napsütésre számíthatunk és csak elszórtan fordulhat elő nyári csapadék. Az északi szél néha megélénkülhet, de zivatarok környezetében viharos széllökésre is lehet számítani. Az egész országban hőség lesz, így 30-31 °C-ig kúszhat a hőmérő higanyszála.

Kedden az ég gomolyfelhős lesz és szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A hőmérsékletben viszont nem lesz változás és 28-33 °C közötti hőmérsékletet mérhetünk, míg a szél északnyugatira fordulhat és néha megélénkülhet. Szerdán a sok napsütés mellett ismét megjelenhetnek majd a gomolyfelhők és elszórtan alakulnak ki zivatarok. Továbbra is 31 °C körüli tikkasztó meleg valószínű.

Csütörtökön több helyen lesz erős a gomolyfelhő-képződés és szórványosan várható majd frissítő zápor, zivatar, de a kánikula továbbra is folytatódni fog. Péntekre virradóra pedig csökkeni fog a felhőzet és ragyogó napsütésre lehet számítani. Már csak elvétve fordulhathat majd elő zápor, zivatar, illetve az északnyugati szél is többfelé megélénkülhet és 30 °C körüli értékeket mérhetünk.