Egy kislány megmutatta, hogyan kell legyőzni Nico Rosberget

A Forma-1-es versenyző aztán sportszerűen gratulált a győztesnek. Rosberg ezúttal nem bánta, hogy kikapott, hiszen hatalmas élménnyel gazdagodott.

Versenyzünk egyet? Kérdezte Rosberg a kislánytól /Fotó: Fuszek Gábor

A német versenyző szinte újra gyereknek érezhette magát szombaton este. Rosberg a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmér edzése után Fóton találkozott ötven gyermekkel, akik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápia Központjának és a Mercedes Benz Hungarynek köszönhetően vehettek részt a különleges estén. A programon ugyanis a gyerekek kérdezhették a pilótát.

„Hány lóerős az autód?” – hangzott az első kérdés.

1000 lóerős – jött Rosberg válasza, aki nem győzte kapkodni a fejét, úgy záporoztak a kérdések.

A Forma-1-ről, a családjáról és a hobbijairól is kérdezték a gyerekek a pilótát /Fotó: Fuszek Gábor

„Hol van a váltó a autódban?” – kérdezte egy kissrác a pilótától.

„Képzeld a kormányon van és az ujjammal tudok váltani” – árulta el Rosberg.

A gyerekek nagyon felkészültek voltak, azt is tudták, hogy Rosberg édesapja (Keke Rosberg – a szerk.) is versenyzett.

„Anyukád mit szólt ahhoz, hogy édesapád után, te is ezt a veszélyes sportágat választottad” – érdeklődött egy kislány.

„Az édesanyám azt szerette volna, hogy teniszező legyek” – árulta el Rosberg, aki ugyanolyan kíváncsi volt a gyerekek életére, mint ők a pilótáéra.

Rosberg nagyon jól érezte magát, többször is visszakérdezett, érdeklődött, hogy ki mit sportol, vagy például van-e a gyerekek közt olyan, aki gokartozott már.

Rosberg csapatképre is összeállt a gyerekekkel /Fotó: Fuszek Gábor

„Ha van időd szoktál videójátékozni” – tette fel a kérdést egy kisfiú.

„Igen, szoktam playstationozni, Forma-1-et játszom és véletlenül mindig egy Nico Rosberg nevű pilótával versenyzek. Ő a legjobb. Te is szoktál playstation-özni – jött Rosberg válasza, aki azt is elmesélte a gyereknek, hogy négyéves volt, amikor először vezetett egy autót, édesapja Keke Rosberg megengedte neki.

„Milyen érzés apukának lenni” – kérdezte egy lány, hiszen Rosbergnek tavaly nyáron megszületett a kislánya, Alaïa.

„Csodálatos érzés, furcsa érzés nekem, hogy vigyázni kell egy pici lányra, akinek nagyon sok segítség kell még a világban, de nagyon jó érzés, hogy egy családot alkotunk” – felelte Rosberg, aki sok szakmai kérdést is kapott,

A gyerekek kíváncsiak voltak arra például, hogy a Forma-1-es autó tud-e tolatni. Rosberg bízik benne, hogy vasárnap a Magyar Nagydíjon nem kell megmutatnia, hogy igen tud.

Nemcsak a gyerekek, hanem Rosberg is felejthetetlen élménnyel gazdagodott /Fotó: Fuszek Gábor

A német azt is elmondta, hogy 70 kört kell megtenniük majd Hungaroringen, ami nagyon hosszú. Egy kissrác kérdésére elmondta azt is, hogy a legutóbbi versenyen 370 kilométer/órás sebességgel ment és elárulta azt is, hogy szeret Magyarországon versenyezni, a magyar szurkolókat pedig nagyon jófejnek tartja.

Egy kisfiú arra is kíváncsi volt, hogy ki Rosberg példaképe.

„Michael Schumacher – vágta rá a német. – Ismered a nevét? Hallottál már róla? – kérdezte Rosberg. – Ő a világ legjobb versenyzője.

A gyerekek autogramot is kértek a pilótától /Fotó: Fuszek Gábor

A közös képek után pedig jöhetett a nagy bringa verseny. Ahogy a cikkünk elején írtuk Rosberg kikapott egy kislánytól, de biztosak vagyunk benne, hogy ez lesz az a vereség, amelyről a német pilóta büszkén mesél majd otthon a lányának, Alaïának.