Íme a nyári smink 7 aranyszabálya

Szabó Doris, az AVON magyarországi sminkmestere elárulja, hogyan készíthetünk magunknak a legegyszerűbben nyári sminket.

1. Hidratálás

Használjunk az arcunkra hidratáló gélkrémeket, amelyek gyorsan felszívódnak, nem zsírosítják el a bőrünket és tökéletesen hidratálják a bőrünket. A sűrűbb, táplálóbb krémeket ebben az évszakban hagyjuk meg estére- ezek egyébként is alvás közben fejtik ki legjobban a hatásukat.

2. Bőrvédelem

Ennek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Mivel arcunkon vékonyabb és érzékenyebb a bőr, így könnyebben leéghet, ezért természetes, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani annak védelmére. Ennek érdekében mindig olyan kozmetikumot válasszunk, amely 50-es fényvédő faktorral óvja bőrünket.

3. Könnyű fedés

A nyár igazi sztárjai a BB krémek. Ez nem is csoda, hiszen kevésbé sűrűek, mint a hagyományos alapozók, mégis jól fednek. Egy lépésben ápolják és hidratálják a bőrt, egységesítik annak tónusát, emellett óvják arcunkat a nap káros sugaraitól is.

4. Finom árnyalás

Természetesen nyáron is kötelező kihangsúlyozni a szemünket. Megelőzhetjük az elkenődést, ha vízálló, krémes szemhéjfestéket választunk, amely intenzív és hosszan tartó színt kölcsönöz szemhéjunknak. Amennyiben ennél feltűnőbb hatást szeretnénk, akkor fekete szemceruza helyett válasszunk egy színes, folyékony szemhéjtust. Végül pedig egy vízálló szempillaspirállal varázsoljuk igézővé a tekintetünket.

Forrás: AVON

5. Üde arcbőr

Ehhez két dologra van szükségünk – egy halvány pírt adó pirosítóra, amellyel az arcunknak adunk egy kis színt, illetve egy ragyogó highlighterre, amellyel az arccsontunkat emeljük ki. A még látványosabb eredmény érdekében az arccsonton kívül hangsúlyozhatjuk a járomcsontot, a szemöldökcsontot, és az orr élét is a highlighter segítségével. Ezáltal teljes lesz az összhang, és a legújabb trendeket követve gyönyörűen kiemelhetjük bőrünk természetes szépségét.

6. Bronzosítás

A bronzosítás örök sláger marad minden nyáron, hiszen gyönyörű látványt nyújt, ahogy az apró szemcsék megcsillannak arcunkon a napfényben és kiemelik bőrünk barnaságát. Ehhez finoman vigyük fel arcunkra a barnító gyöngyök kiválasztott árnyalatát, a halánték- és az áll vonalára, valamint az orrnyeregre. Az eredmény akkor a leglátványosabb, ha nem éles vonalak határolják, hogy merre haladtunk az ecsetünkkel, hanem egy leheletnyi bronzos tónus jelenik meg az arc kiemelkedő részein. Az üdeség fokozásának érdekében tehetünk egy kis pirosítót az arcunkra.

7. Ragyogó ajak

Nyáron a matt hatású rúzsok helyett ismét a fényes termékek kerültek előtérbe. Ezek a készítmények úgy ragyognak, mint egy szájfény és úgy fednek, mint egy hagyományos rúzs, így ideális választást jelentenek melegebb időben is.