Roadsterrel térne vissza a Bristol

Öt év kihagyás után, 2017-ben fog újra autót gyártani a Bristol manufaktúra, visszatérve a gyökerekhez és a BMW-motorhoz.

A cikk a hirdetés után folytatódik A Frazer-Nash cég volt többek között a BMW forgalmazója Nagy-Britanniában, és a helyi piac számára a 328-as típust gyártotta is; amikor a Bristol repülőgépgyár megvásárolta a céget, egyszerűen csak átnevezték ezt az autót, és amikor újabb karosszériát készítettek, egy darabig még kitartottak a BMW-technika mellett, aztán Chryslerre váltottak.

Az utolsó autójuk, a 2004–2011 között gyártott Fighter a Viper módosított V10-esét kapta. A Bristol Cars 2011-ben ment csődbe, ekkor leálltak az új autók készítésével, és meglévő autók felújításával kezdtek foglalkozni, miközben az új tulajdonos teljesen új konstrukció fejlesztésébe kezdett. A tervek szerint 2017-ben dobják piacra az eredeti elképzelés szerint készített, és a korai modellek formáját idéző, BMW-motorral rendelkező roadstert. Paul de Santis, a Holden hátsókerék-hajtású autóiért felelős mérnöke irányítja a Pinnacle nevű autó fejlesztését. Első körben a tető nélküli autót valósítják meg, 2018-ban jöhet majd a kupé. Közös vonás a 4,8 literes, V8-as szívómotor mintegy 400 lóerővel, amely 5 másodpercnél gyorsabb 0-ról 100-ra gyorsulást tesz majd lehetővé.

Szerző: VGOriginal Article