Orosz diák álmodta meg az Alpine SUV-t

Rasid Tagirov formatervező diplomamunkája az Alpine SUV, amely szerinte 2025 körül gazdagíthatja a hamarosan újjászülető francia márka kínálatát.
Az orosz diák szakmai gyakorlatát a Renault romániai fejlesztőközpontjában végezte, így nem meglepő, hogy diplomamunkájának témáját is a francia cég ihlette, azon belül is a hamarosan visszatérő Alpine márka. Egészen pontosan annak kombinálása a manapság hódító szabadidőautó-kategóriával.

A cikk a hirdetés után folytatódik Mindezt igyekezett úgy elképzelni, hogy a tanulmányból már megismert középmotoros sportkocsi vonásait vitte át az egy emelettel magasabb autóra. Amíg előbbi arra szolgál, hogy a hegyi kanyargós utakon száguldozzon vele az ember, a szabadidő-autóval szintén a hegyekbe megy a tulajdonos, de azért, hogy ott túrázzon, hegyet másszon, vagy télen síeljen. Különösen utóbbihoz jön jól az összkerékhajtás, amit a fiatal orosz formatervező az első és a hátsó tengelyt hajtó villanymotorokkal képzel el.

Praktikus ötlet, hogy az ajtókban elhelyezett kontrasztos színű betétek valójában külső tárolórekeszek, ahol például a sportolás során összekoszolódott tárgyakat/ruhadarabokat lehet szállítani, nem kell velük a belsőt összekoszolni. Az utastérben egyébként 2 + 2 üléses kialakítást vázol az alkotó, a fő hangsúly a tágas csomagtartón van. Annyiból nem légből kapott ötlet Rasid Tagirov Alpine SUV-elképzelése, hogy a Renault az idei Párizsi Autószalonon egy kupé típusú szabadidőautó-tanulmányt mutat majd be.

Bisnode

Renault Hungária Kft. – az elmúlt évek árbevétele

Szerző: Lővei GergelyOriginal Article