Máris visszatér Manny Pacquiao?

A 37 éves váltósúlyú filippinó bokszoló (58 győzelem/2 döntetlen/6 vereség) – aki nyolc súlycsoportban is világbajnok lett – április 10-én vonult vissza, miután Las Vegasban egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Timothy Bradleyt.

– Manny vissza akar térni. Az a probléma, hogy ezt csak akkor teheti meg, ha nem zavarja a szenátusi feladatait – nyilatkozta az ESPN-nek Bob Arum, aki arra utalt, hogy Pacquiao egy ideje már a politikai karrierjét építi, eleinte a Fülöp-szigeteki törvényhozás alsóházának tagja volt, majd bekerült a szenátusba.

Pacquiaónak a szenátori munka is nagyon fontos /Fotó: AFP

A promóter elárulta, hogy eleinte október 15-re tervezték a következő mérkőzését, de az ökölvívónak a költségvetési szavazás miatt a hazájában kell tartózkodnia abban az időszakban. Most október 29-re vagy november 5-re keresnek helyszínt az összecsapáshoz, de ahhoz ragaszkodnak, hogy Las Vegasban legyen a mérkőzés.

– Szeret harcolni, és szereti a figyelmet is – vélekedett Arum.

A részletekről elmondta, hogy Pacquiao a Fülöp-szigeteken végezné a felkészülést, és csak a meccs előtt bő két héttel utazna az Egyesült Államokba.

– Manny számára elsődleges, hogy teljesítse szenátori feladatait, de hiányzik neki az edzés és a boksz. Az edzés számára stresszoldás is egyben, olyankor sokat változik a hangulata, boldogabb lesz tőle – mondta Pacquiao tanácsadója, Michael Koncz, aki azt is elárulta, hogy felvették a kapcsolatot a szenátus elnökével, hogy megtalálják a megfelelő időpontot a meccsre.

Pacquiao ellenfele egyelőre nem ismert.