Kivonul az Uber Magyarországról

Kivonul az Uber Magyarországról – jelentette be a cég. Mint elmondták, jövő vasárnap, azaz július 24-én délben felfüggesztik a szolgáltatást. Hivatalosan határozatlan időre függesztik fel, azt nem tudják megmondani, hogy elindítják-e újra.

A cikk a hirdetés után folytatódik A dátum kiválasztásának oka az, hogy aznap lép hatályba a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosítása. Ez a törvény súlyos büntetéseket tesz lehetővé, ha a cég nem felel meg a diszpécserszolgálati követelményeknek. Az applikációt blokkolhatják, a sofőröktől pedig az autójukat és a jogosítványukat is elvehetik az új szabályok szerint.

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezetője elmondta: a cég hajlandó volt tárgyalni a kormánnyal arról, hogy egy olyan szabályozást hozzanak létre, amely kialakítja a jogi kereteket a megfelelő működéshez és az Uber-sofórök adófizetéséhez, de a kormány nem volt hajlandó érdemben tárgyalni velük. A személyszállítási törvény szerinte "egy olyan korra íródott, amikor még vezetékes telefonok sem voltak".

Az Uber a világ 480 nagyvárosában működik most. A magyarországi kivonulás után a régióban Budapest lesz az egyetlen nagyváros, ahol nem lesz elérhető a szolgáltatása.

Szerző: VG OnlineOriginal Article