Bosch: a Made in Hungary után itt az Invented in Hungary

Befejeződött a Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központjában az a projekt, amelynek célkitűzése a legmodernebb autóipari trendek és autógyártók igényeinek megfelelő, utasbiztonságot szolgáló technológiák fejlesztése volt – mondta Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke. Tehát olyan technológiákat fejlesztenek, amelyek a jövő önvezető autóit irányítják, garantálják az utasok biztonságát, fokozzák kényelmüket, és szem előtt tartják az energiahatékonyságot és a környezet védelmét is.

A cikk a hirdetés után folytatódik A társaság 2013-ban indította el a csaknem hétmilliárd forintos fejlesztési projektet, a beruházási összegből mintegy kétmilliárd forintot, vissza nem térítendő támogatásként a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap biztosította. A beruházásban részt vett a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Miskolci Egyetem is. A most zárult projektben 750 mérnök vett részt – mondta Oliver Schatz, aki azt is hozzátette, hogy hamarosan az egyik legfontosabb autóipari megatrend fejlesztési projekt indul el Budapesten.

A Bosch fővárosi K+F központjában immár 1550 mérnököt foglalkoztatnak, és az utóbbi három és fél évben megduplázódott, és rövidesen meg is háromszorozódhat a magasan képzett szakemberek száma – emelte ki Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. A cégvezető azt is elmondta, hogy a Bosch tavaly 37 milliárd forintot fordított kutatás-fejlesztésre, miközben 64 milliárd forintos beruházás hajtott végre Magyarországon. A Bosch nemcsak a "made in Hungary", hanem az "invented in Hungary" mellett is elkötelezett – fogalmazott Javier González Pareja.

A cég ezzel is kifejezi, hogy hosszú távon elkötelezett a magyarországi szakismeretek tudása mellett. A Boschnál olyan kutatás-fejlesztés zajlik, amit a kormány közös fejlesztésnek tekint , és amiben megnyilvánul a kabinet – például pénzügyi – felelősségvállalása is. A magyarországi fejlesztések eredményeit az egész világon, Brazíliától Afrikáig használni fogják – emelte ki Pálinkás József , Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Bisnode

Robert Bosch Kft. – az elmúlt évek árbevétele

Szerző: D. J.Original Article