Öngyilkos merénylő robbantott egy amerikai konzulátus közelében

Az Okaz beszámolója szerint a robbantás a merénylőn kívül nem járt más áldozattal, egyedül a Szabk nevű szaúdi hírportál számol be két megsérült biztonsági őrről. A támadó egyébként a jelek szerint gépkocsival haladt a diplomáciai képviselet közelében álló mecset és kórház felé, a járművel együtt robbantotta fel magát.

Az amerikai külügyminisztérium egy neve elhallgatását kérő tisztségviselője az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy az amerikai nagykövetség értesült a robbanásról és tájékoztatást kért a szaúdi hatóságoktól.

2004-ben egy az al-Kaida terrorszervezethez köthető támadás érte az Egyesült Államok dzsiddai konzulátusát. A több órán át tartó tűzharcban meghalt a képviselet öt helyi alkalmazottja és négy fegyveres támadó.

Az utóbbi időben több, az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadás történt Szaúd-Arábiában. A szélsőséges iszlamista szervezet a Washingtonnal szövetséges monarchiát és kormányát hitetleneknek tartja. A sivatagi királyság részt vesz az Iszlám Állam ellen Irakban és Szíriában harcoló koalícióban.