Történelmi pillanat: a lengyelek is megelőztek minket

Hiába nőtt csaknem 3 százalékkal a magyar gazdaság tavaly, egy hajszálnyival sem kerültünk közelebb az Európai Unióhoz – derült ki az Eurostat adataiból. A magyar egy főre jutó GDP az uniós átlag 68 százalékán állt 2015-ben, ami éppen annyi, mint egy évvel korábban.

A cikk a hirdetés után folytatódik Csupán négy ország van, amely rosszabbul teljesít nálunk az EU-ban: Lettország, Horvátország, Románia és Bulgária egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számolt GDP-je alacsonyabb, mint a magyar.

Az emberek azonban ennél is pocsékabbul élnek. Az egy főre jutó személyes fogyasztás Magyarországon az uniós átlag 62 százaléka, csak a horvátok és a románok (egyaránt 58 százalékkal), valamint a bolgárok (51 százalék) fogyasztanak kevesebbet.

Lengyelországban az egy főre jutó GDP 69 százalék lett tavaly, amire az egy évvel korábbi 68-ról nőtt. Ez pedig azt jelenti, hogy Lengyelország megelőzte Magyarországot.

A régiós országok sokkal jobban teljesítenek nálunk. Csehország egy főre jutó GDP-je az uniós átlag 85 százalékát teszi ki, Szlovákiáé pedig 77 százalékon állt tavaly.

Szerző: VGOriginal Article