Megvédte szurkolóit a válogatott csatár, szerinte nem az orosz huligánok felelősek a balhékért

Azt követően, hogy az angol és orosz huligánok összecsaptak egymással Marseille belvárosában, a keleti ország szurkolói komoly büntetéssel sújthatják csapatukat, amennyiben tovább folytatják a harcokat. Az oroszokat ugyanis egy következő balhé esetén akár ki is zárhatják az Eb-ről. Ez pedig kimondottan rosszul festene a válogatott portfóliójában a 2018-as, hazai rendezésű VB előtt.

„Nem igazán értem a brit média reakcióját a történtekre. Kicsit olyan, mintha az angol szurkolókat egy igazi angyalként írnák le. Minden konfliktus két részből áll és a felek 50-50 %-ban felelősek a történtekért” – mondta a válogatott csatára, Dzyuba.

Az orosz játékos hozzátette, hogy tisztában van vele, a brit média rengeteget beszél a 2018-as világbajnokságról, illetve annak oroszoktól való elvételéről. Viszont szeretné, hogy megértsék: a létrejövő konfliktusban mindkét fél egyenlően sáros, nem csak az oroszok.

„Szeretnénk játszani a tornán és boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk. Nagy csalódás lenne, ha távoznunk kellene. Ez a torna nem az utcai harcról, hanem a futballról szól. Többször is elmondtuk, abban bízunk, hogy a szurkolók megfelelően fognak viselkedni. A szurkolóinknak arra kell koncentrálnia, hogy buzdítsanak minket és mi megpróbálunk legjobb képességeink szerint teljesíteni.”

A támadó hazájában azonban vannak, akik nem úgy vélik, hogy a szurkolóknak csak a buzdítással kell foglalkozniuk.