Tizenegymillió eurós beruházás Biatorbágyon

A hétfőn átadott létesítmény a vállalat 27 millió eurós (több mint 8 milliárd forint) beruházási programjának első pillére, amit jövőre újabb gyáregység követ majd. A Swedsteel-Metecno most 60 munkahelyet teremtett az építőipari szektorban, ez a létszám a második gyáregység átadásával több mint 150-re nő.

A cikk a hirdetés után folytatódik A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját. A gyártósorok innovatív, nagymértékben automatizált gyártási technológiákat alkalmaznak.

Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára a gyárátadón hangsúlyozta, hogy a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a kedvező befektetői környezet kialakítására annak érdekében, hogy – a hazai vállalatok fejlesztésével összhangban – minél több nemzetközi cég telepedjen meg Magyarországon.

Markus Haiden, a Metecno-csoport regionális vezetője a közlemény szerint hangsúlyozta: "növekedési célokat fogalmaztunk meg a kelet-közép-európai térségben, amelyek megvalósítását nagymértékben segíti Magyarország kedvező földrajzi helyzete, a magasan képzett humántőke és a magyar piac stabilitása. A Metecno-csoport mintegy ötven éve a szendvicspanel gyártás globális piacvezető vállalata, és a magyar gyár fontos mérföldkő a vállalat történetében".

Szerző: MTIOriginal Article