Négymilliós bírságot szabott ki egy év alatt az Állami Halőri Szolgálat

A közlemény szerint 2015. május 1-től, működésének megkezdésétől a szolgálat több mint 7000 horgászt és halászt, továbbá közel 120 vendéglátóegységet ellenőrzött.

A cikk a hirdetés után folytatódik A Nébih közölte azt is, hogy a hétvégén orvhalászt és orvhorgászokat is fogott az Állami Halőri Szolgálat. A tájékoztatás szerint Buj külterületén emelőhálós halászt ellenőriztek, aki sem halászatra jogosító okmányokat, sem személyazonosító okmányt nem tudott felmutatni a helyszínen. Az elkövető azonosításához rendőri intézkedést kellett kérni. Az orvhalászt az ibrányi rendőrőrsön előállították bűncselekmény elkövetésének vétsége miatt. A halászeszközt a rendőrök bizonyítékként lefoglalták.

Szombaton a Hortobágy-folyó és az Árkus-csatorna összefolyásánál négy engedélynélküli horgásszal szemben kellett az ÁHSZ-nek intézkednie. Az elkövetőknél 5 kilogramm jogosulatlanul kifogott halat találtak, köztük 9 méreten aluli szürke harcsa és 1 méreten aluli süllő is volt. A Nébih által működtetett ÁHSZ 10 fős csapata a legmodernebb felszerelésekkel végzi az ellenőrzéseket – olvasható a közleményben.

Szerző: MTIOriginal Article