robert-mapplethorpe-1024x576

Ismerd meg a valaha élt legbotrányosabb fotóművész történetét

A magyarhangya közösségi filmforgalmazó jóvoltából közeleg a hazai mozikba a Mapplethorpe: Look at the Pictures című vadiúj dokumentumfilm, amely a híres-hírhedt Robert Mapplethorpe életét mutatja be. Magyarországon június közepétől lesz látható a Fenton Bailey és Randy Barbato rendezésében készült izgalmas produkció.

Még a legsokkolóbb, letiltott képeket is eredetiben mutatjuk meg, pontosan úgy, ahogy a művész szerette volna.

– nyilatkozták az alkotók. A dokumentumfilm az első hiteles, egész estés portréfilm Robert Mapplethorpe-ról, az 1989-ben AIDS-ben elhunyt amerikai fotóművészről. Mapplethorpe képeinél már csak élete volt megbotránkoztatóbb. Családtagjainak, barátainak és szeretőinek intim vallomásai mellett Mapplethorpe kendőzetlen őszinteséggel vall magáról és ellentmondásos világlátásáról az újonnan felfedezett, korábban nem látható interjúkon keresztül. A film kivételes portré egy művészről, aki merész látásmódjával képzőművészetté változtatta a kortárs fotográfiát, elindítva ezzel egy, a még mai napig tartó kulturális háborút.

A különleges alkotáshoz most egy feliratos előzetes jelent meg. A Mapplethorpe: Look at the Pictures című produkció hivatalosan június 16-án érkezik meg a magyar mozikba.

Forrás: magyarhangya