Taxisok az utakon és a barikádokon

És nem elsősorban azért, mert a régi és az új, az avítt és a korszerű küzdelmében a többség ösztönösen a fejlődést, a haladást jelentő megoldások mellé áll, sőt, még csak nem is azért, mert az átlagember a taxisokban (hogy indokoltan vagy sem, az most mellékes) többnyire sötét bunkókat, udvariatlanul, esetleg kifejezetten durván, agresszívan viselkedő, pénzéhes hiénákat lát. Sokkal inkább amiatt, mert az utasok komfortérzetét, a minőséget, az ár-érték arányt, a rugalmasságot és az átláthatóságot tekintve egyszerűen össze sem hasonlítható a klasszikus taxis társaságok, illetve az Uber nyújtotta szolgáltatás. Hiszen míg a mobiltelefonos applikáció segítségével rendelt kocsi esetén nemcsak kártyával fizethetünk, de azt is előre láthatjuk, mennyibe kerül majd az utazásunk, milyen autó jön értünk, s hogy az éppen merre jár, addig a hagyományos taxizás igen sokszor indokolatlan várakozást, még indokolatlanabb tarifákat, valamint gusztustalanul bizalmaskodó, ne adj' isten otromba, erőszakos sofőröket kínál. Olyan figurákat, akiknél az érdekérvényesítés egyedüli eszköze a budapesti közlekedés ellehetetlenítése, ami nem más, mint egyszerű zsarolás.

Ez természetesen közel sem jelenti azt, hogy abban, amit a taxisok mondanak, ne lenne igazság. Persze, még csak véletlenül sem az Uber betiltása, vagyis az e területen is zajló verseny drasztikus korlátozása a megoldás, hiszen bármilyen kényelmes és kívánatos is lenne a taxizással pénzt keresők számára a legfőbb vetélytárs azonnali és végleges kiiktatása, egy ilyen lépésnek kizárólag az utazóközönség látná a kárát. Az ellenben, hogy az állam a maga eszközeivel teremtsen azonos feltételeket valamennyi piaci szereplő számára, jogos és méltányolható kívánság. Amíg ugyanis a taxizásra vállalkozók kénytelenek egy egész seregnyi, pénzt és energiát igénylő követelménynek eleget tenni, addig a nem alkalmazotti jogviszonyban dolgozó – és a korrekt adózással is hadilábon álló – Uber-sofőröknek nagyon sokáig nem kellett többek között vizsgát tenni, vagy az autójukat sárgára pingáltatni. Más kérdés, hogy a kormányt sakkban tartó taxisok fellépésének hatására egy ideje ők is kénytelenek egyre több és több szabálynak megfelelni.

Számomra amúgy tökéletesen mindegy, hogy a nem egyszer alvilági módszerekkel harcoló taxisoknak végül sikerül-e a konkurenciát betiltatni, mivel meggyőződésem, hogy gyorsan változó világunkban csak ideig-óráig tudják az új és hasznos dolgok útját állni. E szempontból pedig igen rossz hír számukra, hogy az önvezető autók fejlesztésébe is beszálló Uber már a prototípust teszteli.