Törvénybe írják, hogy kötelező gondoskodni a szülőkről

Az idei tavasz leghosszabb parlamenti kéthetes blokkját fejezik ma be a képviselők. Az elmúlt másfél hétben megtárgyalták a költségvetést, vitáztak kicsit még az idei büdzsé átírásáról is, újra nekifutottak az alkotmánymódosításnak, átbeszélték a 2017-es adócsomagot és a jövő évi büdzsét megalapozó más törvényeket, tegnap pedig az Uber betiltását lehetővé tévő javaslat került napirendre. Ma ennél kisebb érdeklődésre számot tartó vitákat tartanak meg: összesen négy indítvánnyal kell a képviselőknek foglalkozniuk.

A cikk a hirdetés után folytatódik Ma délelőtt elsőként a Ptk. zálogjoggal kapcsolatos módosítását tárgyalják meg. Ebbe a csomagba tették be a szülőtartás új szabályait is, rögzítik azt, hogy a nagykorú gyereknek kötelessége gondoskodni a szüleiről, ha ők nem tudják eltaratni magukat önhibájukon kívül, ha pedig ezt más teszi meg a gyerek helyett, akkor a tartást valójában nyújtó személy egy éven belül követelheti tőle az árát. Ez jelentheti az állami vagy nem állami intézményt is.

Ezután pedig Lázár János három javaslata következik. Szóba fog kerülni a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ jogutódlása, majd területrendezési szabályok, végül pedig a nemzetközi energetikai együttműködés módosításával zárják a munkahetet.

Szerző: VG OnlineOriginal Article