Az intimzóna titkai: útmutató férfiak részére, nőkhöz

Szerencsére ez a régimódi nézet megdőlni látszik, hiszen egyre több például az apás szülés és ma már az sem ciki, ha a férfi szerzi be az illatszerboltban szíve hölgye számára a nehéz napokban szükséges tampont vagy betétet. Ám van még pár intim titok, amiről érdemes volna, ha többet tudnának az erősebbik nem tagjai – hogy ezáltal is jobban megértsék a sokszor olyannyira „érthetetlen” nőt!

1. titok: A nők tényleg nagyon könnyen felfáznak!

Nem csupán kényeskedés, hogy a lányok nem szívesen ülnek le egy hideg padra: rájuk ugyanis sokkal inkább leselkedik a felfázás réme, mintsem a férfiakra. Mindennek logikus oka az anatómiai különbség: a női húgycső ugyanis sokkal rövidebb, mint a férfiaké, így a lesben álló kórokozók is könnyebben jutnak fel a hólyagba. Ha pedig az altest kihűl, lelassul a keringés, ettől viszont legyengül a szervezet védekezőképessége és máris kialakulhat a hólyaghurut. Kedves uraim, ezentúl tehát mindig terítsék hölgyük alá a zakójukat, pulóverüket, ne kelljen az imádott nőnek soha hideg felületre ülnie!

2. titok: A rettegett hüvelygomba

Nagy tévedés, hogy a hüvelygomba olyan téma lenne, amit kizárólag a nők beszélhetnek meg egymás között, mialatt „macsó” férjeik a sportközvetítést bámulják a tévében! Ahogy ma már a lányok is elkísérik párjukat a focimeccsre, úgy az is elvárható, hogy férfiak is foglalkozzanak ezzel a női gonddal – ha másért nem, hát azért, mert valahol őket is érinti a probléma. Elvégre, ha a partnernő hüvelygombával küzd, az bizony szexmegvonással jár, ami korántsem csak a férfinak okoz csalódást. Egy felnőtt nő ugyanúgy igényli a rendszeres, kielégítő együttlétet szíve választottjával, és ha erre valamiért nincs mód, érthető, ha ingerlékenyebbé, „hisztissé” válik. Arról nem is beszélve, hogy a hüvelygomba okozta kellemetlen tünetek (fájdalom, viszketés, túrós-szemcsés hüvelyfolyás) még tetézik is kínjait. Csupán az elfogadás, a megértés, az együttérzés is komoly segítség ilyenkor: adjuk meg hát mindezeket a párunknak ezekben a nehéz időkben!

3. titok: Bakteriális hüvelygyulladás – miért nincs szex?!

A bakteriális eredetű hüvelygyulladás leginkább abban különbözik az előbb említett hüvelygombától, hogy még szagos is, valamint hogy bőséges, áttetsző hüvelyfolyás kíséri. Ezzel együtt ugyanúgy fáj, vörös, gyulladt, és még viszkethet is. Éppen ezért megdöbbentő, hogy internetes fórumokon nem egyszer bukkannak fel olyan – férfiaktól származó! – kommentek, melyek szerint, ha a normál közösülésre a hüvely gyulladása miatt nincs lehetőség, akkor a nőtől joggal lehetne elvárni az orális szexet. Ehhez nem lehet mit hozzáfűzni, mint azt, hogy szégyellje magát, aki így gondolkodik! Ha a nőnek fáj és viszket a hüvelye, ugyan miért lenne kedve a párját orálisan kielégíteni? Egyes férfiak hajlamosak elfeledkezni róla, hogy a szex a kölcsönös(!) örömszerzésről szól, márpedig ha az egyik félnek ebben nincs semmi öröme, akkor nem szabad ilyesmit elvárni tőle. Helyette ugyanúgy inkább a megértés, a szeretet az, amit ilyenkor illik megadni a párunknak. Várjuk ki vele együtt türelmesen a kényszerű „elvonókúra” végét és a teljes gyógyulást. Egy igazán stabil párkapcsolat ennyit biztosan ki fog bírni!