Újabb autóipari beruházás valósult meg

Átadták a járműipari alkatrészeket gyártó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói üzemében 2015 nyarán megkezdett, állami támogatással megvalósult legújabb beruházását. A fejlesztésnek köszönhetően négyezer négyzetméter termelési területtel, szociális blokkal, irodaépülettel, új kamionparkolóval bővült a telephely, és egy új, ötezer négyzetméteres logisztikai csarnok is épült – mondta Nagy Mihály, ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ügyvezetője. A cég így harminc százalékkal bővítette kapacitását. A termeléskapacitást termelőgépek beszerzésével is bővíti a társaság. A beruházás összértéke közel 12 millió euró, amelynek a felét állami támogatással valósították meg. A bővítéssel 216 új munkahelyet teremtett a vállalat a térségben, de az ügyvezető – az MTI beszámolója szerint – azt mondta, hogy ezt a vállalást a cég valószínűleg túlteljesíti.

A cikk a hirdetés után folytatódik Minden ötödik Európában készült autóban Magyarországon gyártott hűtő-fűtőelemek vannak – tette hozzá Nagy. A ContiTech Fluid két magyarországi (makói és váci) telephelyén több mint 3400 alkalmazottat foglalkoztat, jelenleg mintegy 38 ezer négyzetméteren folytat termelést. A cég húsz éve működik a térségben, autóipari gumialkatrészek mellett műanyag hűtő- és fűtő csöveket, valamint gyorscsatlakozókat gyárt. A makói és a váci üzemben együttesen naponta közel 200 ezer szerelt termék készül.

Ahogyan a vállalkozásoknak, úgy az országoknak is öldöklő versenyben kell helyt állniuk, Magyarországgal is sok környező ország versenyzett a beruházás elnyeréséért – mondta Szijjártó Péter , a külgazdasági tárca vezetője az eseményen. A Continental cégcsoport beruházása megerősíti Magyarország pozíciót az európai versenyben – tette hozzá a miniszter, aki kiemelte: Magyarország az európai autógyártás egyik fellegvárává vált, tavaly a járműipar a teljes feldolgozóipari kibocsátás 30 százalékát tudta magáénak. Magyarországon 700 autóipari vállalkozás 150 ezer embert foglalkoztatott az elmúlt év végén, amely 13 százalékos növekedés egy év alatt. A szegmens termelési értéke elérte a 7833 milliárd forintot, amely mintegy 17 százalékos növekedés egy év alatt.

Bisnode

ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. – az elmúlt évek árbevétele

Szerző: VGOriginal Article