Átszabhatja az Androidot a Google

Új operációs rendszer, új típusú okosszemüveg, virtuálisvalóság-eszköz – többek között ezekkel lepheti meg a technológiai szektort és a felhasználókat a Google a jövő heti I/O fejlesztői konferenciáján. A társaság május 18–20. között rendezi meg az eseményt, és egyre több hír jelenik meg arról, hogy mi várható majd a nagy érdeklődéssel várt rendezvényen.
Abban a legtöbb technológiai oldal és blogger egyetért, hogy az új mobil operációs rendszer, az Android N kapcsán lesznek majd bejelentések a konferencián. A Google már márciusban beszámolt az újdonságról, amely várhatóan szeptemberben válik elérhetővé. De az okostévékre és hordható okoseszközökre szánt Android TV-ből és Android Wearből is új verzió jöhet a várakozások szerint, sőt egyre többet hallani arról, hogy összevonják a társaság mobileszközökre és számítógépekre szánt operációs rendszereit (az utóbbi a Chrome OS), amiről szintén szó lehet az I/O konferencián.

A cikk a hirdetés után folytatódik Az elmúlt hetekben már érkezett néhány izgalmas hír az önvezető autók fejlesztésének kapcsán is a Google-től, például a Fiat-csoporthoz tartozó Chryslerrel való együttműködés, és meglepetést okozna, ha ezen a fronton nem lenne komolyabb bejelentés a jövő héten. Sokan számolnak azzal is, hogy a társaság végre komolyabban veszi a virtuálisvalóság-szegmenst, és az inkább csak az élménnyel való ismerkedésre használható Cardboard VR-szemüveg után egy sokkal többre képes eszközt készítenek. Az idei I/O konferencia egyik nagy, feszítő kérdése, hogy bemutatják-e legalább az új fejlesztés prototípusát. A korábban kiszivárgott hírek szerint egy teljesen önállóan használható VR-szemüvegen dolgoznak, vagyis nem lesz szükség sem okostelefonra, sem számítógépre ahhoz, hogy a felhasználók megjeleníthessék a virtuálisvalóság-tartalmakat, illetve futtathassák az alkalmazásokat. A VR mellett a kiterjesztett valóság (AR) kapcsán is újdonságokkal állhat elő a Google, így például a korábban bejelentett Project Tangóról érkezhetnek további részletek, amelyben a kínai informatikai óriással, a Lenovóval dolgozik együtt a kaliforniai társaság. Egy olyan okostelefont alkotnak, amely képes feltérképezni a környezetét.

Elképzelhető ugyanakkor az is, hogy újabb információkat osztanak meg a feltámasztott Google Glassről, amely most Project Aura néven fut a vállalatnál. Az okosszemüveg első változata igencsak megelőzte a korát, ennek megfelelően nem is igazán sikerült piacképes termékké alakítani, nagy kérdés, hogy az újabb próbálkozás mennyire lesz sikeres.

Szerző: K. Z.Original Article