Növekedő pályán a UPC Magyarország

A UPC Magyarország 2016 első három hónapjában ismét növelte bevételeit az előző év hasonló időszakához képest – sorozatban a kilencedik negyedévet zárják plusszal. Azt azonban ezúttal sem közölték, hogy egyetlen forinttal, vagy pedig milliárdokkal emelkedett-e a forgalmuk. A cég idén a vizsgált időszakban 21 ezer új háztartást kötött a hálózatára, így a másodpercenként 500 Mbit sebességre képes szupergyors internet szolgáltatása már az általa lefedett terület 87 százalékán vált elérhetővé.
Az első negyedévben a UPC megerősítette vezető helyét a hazai digitálistévé-piacon, amihez a cég szerint hozzájárult a MyPrime havi előfizetéses, korlátlan használatú online videotékájának népszerűsége is: 2016 januárjától áprilisig 84 százalékkal nőtt azoknak a köre, akikhez nem csomagban jut el a szolgáltatás, hanem külön fizettek elő rá. A cég mobil-előfizetőinek száma a negyedév végére 40 ezerre nőtt.

A cikk a hirdetés után folytatódik Március végére a UPC ügyfeleinek száma elérte a 810 ezret, a különböző tévés, internetes, mobil- és telefonos szolgáltatásokhoz kapcsolódó előfizetéseinek száma 32 ezerrel, 1,84 millióra nőtt. A UPC Magyarország folytatja a fejlesztéseket, egy jelentős tévés újításra készülnek, ennek bejelentése a közeljövőben várható – közölte Magnus Ternsjö, a cég magyarországi vezérigazgatója. Mindeközben a UPC Magyarország anyavállalata, a Liberty Global is jó negyedévet zárt: 4,6 milliárd dollár bevételt könyvelt el, ez háromszázalékos növekedést jelent. A cash flow a várakozásoknak megfelelően háromszázalékos növekedéssel elérte a 2,1 milliárd dollárt. A működési bevétel 587 millió dolláros értékkel ötszázalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedés a cégvezetés várakozásait is meghaladta – közölte Mike Fries, a Liberty Global vezérigazgatója. A folyamatos hálózatfejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban a tervek szerint összesen 1,5 millió új háztartásba jut el a Liberty széles sávú hálózata. Bisnode

UPC Magyarország Kft. – az elmúlt évek árbevétele

Szerző: VGOriginal Article