Külföldön vásárolna cégeket a 4iG

Egy éven belül cégfelvásárlást hajt végre a 4iG, s nem kizárt, hogy ennek a fedezetét új részvények kibocsátásából teremti elő – közölte Fehér István, az informatikai társaság igazgatóságának tagja. Olyan céget keresnek a nemzetközi piacon, amely magas hozzáadott értékű szolgáltatást végez, kiegészítheti vagy új elemekkel bővítheti a 4iG portfólióját. Ennek érdekében Németországban, Ausztriában, Svájcban, az Egyesült Királyságban, Közép-Európában és a nyugat-balkáni régióban néznek szét. Bár szeretnék a Budapesti Értéktőzsdén szereplő cég közkézhányadát a jelenlegi 35-38 százalékról 50-60-ra növelni. Spekulatív céllal, csak a részvényárfolyam emelkedéséért nem fognak terjeszkedésbe.

A cikk a hirdetés után folytatódik A társaság arra számít, hogy a tavalyi néhány tízmillió forintnál nagyságrenddel több árbevételre tesz majd szert a külföldi szolgáltatásaiból. A 4iG forgalmának mintegy 64 százaléka hardver- és szoftverértékesítésből származik, a többit az informatikai szolgáltatások adják, amelyeknek a részaránya évek óta emelkedik – közölte Koppány Tamás, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Az adó-, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredményük 2015-ben rekordmértékű, 927 millió forint lett, több mint másfélszer magasabb az egy évvel korábbinál. Idén azonban stagnálásra számítanak, miután Koppány szerint nem tudják, hogyan tudnak a projektjeikkel haladni. A tavaly megtermelt szabad készpénzállományukat alapvetően belső fejlesztésekre és átalakításra fordítják majd.

Szerző: Cs. K.Original Article