Saját kocsmát nyit a Dortmund egykori sztárja!

A 2014-es brazíliai világbajnokságon még tagja volt a német labdarúgó-válogatott (DFB), de az idén megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon nem vesz részt, ugyanis Joachim Löw szövetségi kapitány nem számít a szolgálataira.

Az Eb alatt nem szeretne tétlenül lenni a korábbi dortmundi középpályás, mivel úgy döntött, hogy egy szórakozóhelyet nyit Dortmundban.

– Már a búcsúzásomkor mondtam, hogy a várost és az embereket szeretném összehozni. A szemem előtt jelenleg egy projekt lebeg. Nagyon közel áll a szívemhez a Dortmund, gyökereket vertem és itt is maradtam. Büszke vagyok a tervemre. Számomra az is fontos, hogy így a labdarúgás nem szenved el semmilyen kárt – jelentette ki a csupaszív futballista.

Itt várja egy hónap múlva a vendégeit a világbajnok labdarúgó /Fotó: Bild

A hírt a barátja, s egyben a szórakozóhely vezérigazgatója is megerősítette.

– Az ötlet még tavaly áprilisban született meg. Akkor még csak egy megfelelő ingatlant kerestünk – mondta Christopher Reinecke.

A jelenleg még felújítás alatt álló vendéglő (Bieder & Meier) 222 négyzetméteres, a befogadóképessége több mint 100 vendég számára elegendő, a teljes beruházás 100 ezer euróra (314 millió forint) rúg. Nyitvatartás reggeltől estig, ahol még élőzene is lesz.

Reinecke ígéri, hogy Grosskreutz jelen lesz rendszeresen, annak ellenére, hogy a sváboknál edzésen is részt kell vennie.