Kivonulhat a tőzsdéről a Norbi Update

Tőzsdei kivezetésről dönthet a Norbi Update Lowcarb Nyrt. május 31-re összehívott éves rendes közgyűlése – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési anyagokból.

A cikk a hirdetés után folytatódik A közgyűlés napirendjéhez a társaság igazgatótanácsának elnöke, Schóbert Ferenc Norbert nyújtott be kiegészítést, amelyben javasolja a társaság részvényeinek kivonását a nyilvános forgalomból, továbbá a zártkörűvé alakulást.

A közgyűlés elé terjesztendő éves beszámoló szerint a franchise hálózatban saját márkás, csökkentett szénhidráttartalmú élelmiszereket árusító Norbi Update 2015-ben 837,6 millió forint árbevételt ért el az előző évi 931,8 millió után. A tavalyi évet 344 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta a cég, míg az előző évben 156 millió forint nyeresége volt, amelyet osztalékfizetésre fordított.

A Norbi Update részvényeit nyilvános értékesítés után, 2014 novemberében vezették be a BÉT standard kategóriájába. A részvények árfolyama a bevezetéskori 990 forintról azóta 252 forintra csökkent.

Szerző: MTIOriginal Article