Hihetetlen! Első gyermekét szülte meg a 70 éves asszony!

Az asszony a múlt hónapban adott életet egy kisfiúnak, miután két éven át vettek részt 79 éves férjével Harijana állam meddőségi klinikájának lombikbébi programjában. Daldzsinder Kaur nem érzi magát túl idősnek az anyasághoz, most lett teljes az élete.

"Magam látom el a babát, úgy érzem, teli vagyok energiával. A férjem is segít, amennyit csak tud" – mondta az Amritszár városában élő anya. Kaur 70 évesnek vallotta magát, a klinika közleménye szerint azonban 72 éves, nem ritka Indiában, hogy valakinek nincs születési anyakönyvi kivonata.

A pár saját sejtjeiből fogant baba két kilogramm súllyal jött világra április 19-én az indiai országos reprodukciós központ közleménye szerint. A meddőségi klinika tulajdonosa először megpróbálta visszautasítani a pár kérését, ám amikor látta, hogy az asszony minden vizsgálati eredménye jó, folytatták a próbálkozásokat.

Nem ez az első eset, hogy hetvenes éveiben járó nő gyereket szül, 2008-ban egy Uttar Prades államban élő asszony 72 évesen lett ikrek édesanyja, neki szintén lombikbébi eljárással fogantak a gyerekei – írja az MTI.