Csütörtökön döntenek a 3-as metró pótlóbuszairól

A Tarlós István főpolgármester, valamint Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzet előterjesztésben két változat szerepel a járműpótlás megoldására: az egyik új buszok vásárlását, a másik szolgáltatás megrendelést irányozza elő.

Hangsúlyozták, hogy "a metrószerelvények nagy befogadóképességének kiváltása érdekében" mintegy 150 csuklós autóbusz forgalomba állítása szükséges.

A cikk a hirdetés után folytatódik Az előterjesztők a szolgáltatás megrendelésével szemben új autóbuszok beszerzésére tesznek javaslatot. "A járműpótlás esetleges szolgáltatás megrendeléssel történő biztosítása bármilyen módon történő megvalósítással kockázatot jelent" a 3-as metróvonal felújítása határidőben történő megkezdésére – írták.

Hozzátették: az új buszok beszerzése olcsóbb megoldást jelent, továbbá a pótlási időszak – 3 év – elteltével a BKV Zrt. járműflottájának korszerűsítését is szolgálja, és nem eredményez a közlekedési társaságnál "bizonyosra vehető" létszámleépítést, valamint biztosítja a buszok megérkezését a kivitelezési munkák kezdetére. Az előterjesztésben Solaris Urbino 18 típusú buszok beszerzését javasolják a BKV-nál rendelkezésre álló források terhére darabonként 277 ezer euró (87,3 millió forint) áron.

Ugyanakkor – mint írták – a BKV-nak a beszerzés teljes mennyiségére nincs forrása, így 110 új Solaris autóbusz megvásárlására tesznek javaslatot. A maradék 40 buszt más vonalakról csoportosítanák át.

Az előterjesztésben tehát két határozati javaslat szerepel. Az egyik szerint a Fővárosi Közgyűlés úgy dönthet, hogy legfeljebb 9,7 milliárd forintért 110 új autóbuszt vesz. A testület tudomásul veszi a nemzetgazdasági érdek érvényesítését, de mivel a kormány jelen előterjesztés előkészítéséig nem adott garanciát a főváros számára "a járműpótlásnak esetleges szolgáltatás megrendelés útján történő biztosítása körében felmerülő többletköltség finanszírozására", ezért a főváros a szolgáltatás megrendelését nem támogatja – olvasható.

Az előterjesztés szerint a járműpótlás esetleges szolgáltatás megrendeléssel történő biztosítását nem a főváros kezdeményezte, hanem a kormány illetékes minisztere a magyar járműipar támogatására alapozta a javaslatot. A főváros előrebocsátotta, hogy erre irányuló kormányhatározat birtokában tudja ezen alternatívát támogatni, azaz a járműpótlást szolgáltatás megrendeléssel biztosítani – írták.

A másik határozati javaslat arról szól, hogy szolgáltatás megrendeléssel oldanák meg a pótlást, ha a kormány ezt támogatja, és ezen konstrukcióval felmerülő többletköltség fedezetét biztosítja. Azonban ezen változat elfogadás esetén is, ha a kormány május 31-ig nem nyújt garanciát, támogató döntést nem hoz, úgy új autóbuszokat vesznek.

Az előterjesztés elfogadásával továbbá felmondanák a BKV Zrt. és a MABI-BUS Kft. között létrejött PKD konstrukcióban létrejött új, alacsonypadlós, dízel, csuklós autóbuszok beszerzésére vonatkozó szerződést, mivel – mint olvasható – a fedezet nem biztosított. A PKD konstrukcióban a jármű egységenként érkezik meg, és a közlekedési társaság szakemberei szerelik össze.

Ebben a konstrukcióban egy busz ára 279 ezer euró lett volna. Mint írták, a készre szerelési költségekre figyelemmel 266 ezer eurós vételár esetén lenne gazdaságos a PKD konstrukciós csuklós autóbuszok beszerzése.

Bisnode

BKV Zrt. – az elmúlt évek árbevétele

Szerző: MTIOriginal Article