Ne felejtse otthon az esernyőt! Jégeső lesz délután

A legtöbb csapadékra a Dunától keletre kell számítani, ezen a vidéken helyenként jég is hullhat a jobban megtermett zápor- és zivatarfelhőkből.

A zivatarok környezetében a szél is feltámadhat, hosszabb-rövidebb időszakokra ugyanakkor mindenhol kisüt majd a Nap, a hőmérséklet 19-24 fok között alakul, front nem várható.

A héten végig 20 fok felett alakul a hőmérséklet, gyengébb lehűlés csak vasárnap várható / Fotó: Időkép

Kedden reggel szintén napos időre van kilátás, napközben viszont délnyugat felől erőteljesebben megnövekedhet a felhőzet és eső, zápor, zivatar egyaránt kialakulhat. Nyugaton megélénkül a déli-délkeleti szél, délután országszerte 18-24 fok várható – írja az Időkép.

Szerdán délelőtt változóan napos-felhős idő várható, délután azonban megnövekszik a felhőzet és ismét záporok, zivatarok színesíthetik az időjárást. Akár 19-25 fokot is mérhetünk, csak úgy, mint csütörtökön. Aznap azonban jóval felhősebb időre kell készülnünk, délnyugat felől egyre nagyobb területen alakulnak ki záporok, zivatarok. Nemcsak jelentős mennyiségű csapadék eshet, de nyugaton a szél is jelentősen feltámad majd.