A klinikai halálból hozták vissza Kautzky Armandot

A Jászai Mari-díjas színész csak a gyors orvosi segítségnek köszönheti, hogy életben maradt.

– Néhány perccel a csípést követően viszketni kezdett a fejem, majd be is dagadt. Gyorsan telefonáltam a feleségemnek, aki azt mondta, nagy dózisban igyak kalciumot. Felhívta a rendelőt is, hogy fogadjanak. Alig kaptam levegőt, a felismerhetetlenségig bedagadt a fejem, de az utolsó erőmmel elmentem a rendelőbe – vallott először a Család-Barát magazinnak, majd a Borsnak is Kautzky Armand, akinek jellegzetes orgánumát naponta halljuk rádióban, televízióban. A színművész a balesetet követően már a vizsgálóasztalon feküdt, amikor megingott a keringése.

Armand felesége, Adrienn értesítette az orvost / Fotó: RAS Archivum

– Átéltem azt a fajta eltávozást a testemből, amiről oly sokat hallunk. A szoba felső ablakából követtem nyomon a sorsomat. Láttam, ahogy megérkeznek a mentősök és a feleségem is. Végtelen nyugalom áradt szét bennem, majd hirtelen elkezdett dobogni a szívem, egyszer csak visszatértem a testembe. Levegő után kapkodtam, és elöntött az élni akarás energiája, majd a pánik.

Armand az allergiás reakció óta állandóan adrenalint hord magánál, hisz egy újabb csípés újabb rohamot válthat ki nála, és ha nem kap gyorsan ellenszert, akár végzetes is lehet.