Wels nem tudhatta, hogy haldoklik – semmilyen tünete nem volt

Családja, barátai és kollégái napokig tanácstalanok voltak a riporter halálának okával kapcsolatban, most azonban kiderült, hogy a Tények hét elején elhunyt munkatársa halálát tüdőgyulladás és annak szövődményei okozták. Borzasztó, de Wels napokig úgy költözködött, készülődött boldogan új életére, hogy közben szervezete viaskodott súlyos betegségével, ő pedig nem is sejtette, mekkora a baj.

Wels Péter Mátyás a TV2 riporterének hollttestét lakásán találta meg édesanyja

Wels Péter Mátyás édesanyjával egyeztetve közlöm, hogy barátom halálát tüdőgyulladás, bakteriális fertőzés és jobb szívfél-elégtelenség okozta” – írta ki a Facebook-oldalára Matyi egyik legjobb barátja, így végre fény derült arra, hogy miben halt meg a népszerű riporter.

Elsőre mégis ijesztőnek tűnik, hogy a XXI. században valaki belehalhat a tüdőgyulladásba, ám a Blikk által megkérdezett orvos szerint sajnos ez egyáltalán nem ritka. Dr. Kóczán István belgyógyász szakorvos elmagyarázta, hogy amennyiben a beteg nem megy orvoshoz, és nem kezelteti a súlyos betegséget, akkor az valóban végzetes lehet, ráadásul a szövődmények miatt gyors lefolyású is.

Wels Péter Mátyást nyolcadik kerületi lakásában találták meg /Fotó: Fuszek Gábor

– A tüdőgyulladásnak nem minden esetben vannak olyan tünetei, amelyek rákényszerítik a beteget arra, hogy orvoshoz forduljon. Nem mindig jár lázzal, a vérköpést sokan összekeverik az ínyvérzéssel, így nem foglalkoznak vele – vázolta a doktor, aki szerint egy ilyen helyzetben már bármilyen bakteriális fertőzés okozhat komoly szövődményt. – Eközben persze a szív próbál intenzívebben oxigént pumpálni az egyre fertőzöttebb tüdőbe, de egyre nehezebben megy, és végül a jobb félből induló tüdőverőér is begyullad, a szív pedig feladja. Ebben a sajnálatos esetben is ez történhetett.

Nem látszott rajta, hogy beteg, nem panaszkodott senkinek – mondta a Blikknek Wels egyik kollégája, de az azért nekik is feltűnt, hogy az utóbbi időben rengeteget dolgozott, szinte széthajtotta magát. Így a Tényekben, miután Matyi nem ment be dolgozni, a szokásosnál jobban aggódtak, hiszen a riporter alig pár nappal korábban teljesen kiborult korábbi munkatársa, Szabó Tibor halála miatt.

Szombaton temetik el a kollégáját

Szombaton szülőhelyén, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébében található Kocsordon helyezik örök nyugalomra Szabó Tibort (†44), az ATV-ben április 29-én elhunyt riportert. Szabó Tibor az első hetét töltötte új munkahelyén, miután feladta élete nagy álmát, hogy TV2-s legyen. A Tények volt munkatársát édesanyja, Juci néni, menyasszonya, Adrienn, valamint családja, barátai és kollégái gyászolják.

Ha van véleményed az olvasottakról, gyere és mondd el a Blikk-kocsmában! Katt a lenti képre: