Újabb kínai cég hozza Budapestre központját

A kínai CRRC Urban Traffic Budapesten hozza létre európai központját – jelentette be Gu Jifeng, a társaság elnöke a csütörtöki tájékoztatón. A kínai cég egyebek mellett évente egymillió olyan szuperkondenzátort gyárt, amelynek használatával 8-10 kilométert képes megtenni egy villamos hálózati csatlakozás nélkül, a feltöltés pedig, amelyet a megállókban el lehet végezni, – legfeljebb harminc másodpercet vesz igénybe – ismertette Raun Dianbo, a CRRC a technológia főmérnöke. A kondenzátor kötött és szabad pályás elektromos járműveken is alkalmazható. Az októberben induló grazi vonalon is ilyen energiaforrásokkal látják el az autóbuszokat.

A cikk a hirdetés után folytatódik A most létrehozott budapesti központ célja csúcstechnológiás, vezető projektek felkutatása, befektetése, felvásárlása olyan iparágakban, mint az új energia, közlekedés, környezetvédelem, telekommunikáció és a biogyógyászat – mondta Wang Gongcseng, a CRR Industrial Investment Co. Ltd. elnöke, az euró­pai képviseleti iroda igazgatója.

A CRRC Urban Traffic és a Bank of China KKE regionális központ képviselői egy pénzügyi együttműködési memorandumot is aláírtak, amelynek értelmében a két fél együttműködve fog az európai, ezen belül is főleg a kelet-közép- euró­pai országoknak komplex városi tömegközlekedési megoldásokat nyújtani.

Szerző: D. J.Original Article