Kiderítettük! Ettől indul be az ágyban a magyar

Éppen ezért egy anonim szavazást indítottunk a blikk.hu-n, ahol tíz igazán sikamlós kérdésre válaszoltak az olvasóink. Az eredményekről pedig Hevesi Kriszta szexuálpszichológus véleményét kér­deztük.

1. Heti egyszer bújik ágyba – 43%

A válaszadók többsége heti egyszer, 23%-uk viszont már heti kétszer hancúrozik kedvesével, 19%-nak a három, 12%-nak a négy, 4%-nak az öt, 3%-nak a hat alkalom is összejön hetente.

– A heti egy a nagyjából többéves, tartós párkapcsolatok átlaga. Ennyire van idő a munka világában a sok ­stressz, a rohangálás, és a rengeteg elfoglaltságunk mellett – nyilatkozta Kriszta a Blikknek.

2. Csupán néhány emberrel feküdt le élete során – 28%

Bizony olvasóink hűséges partnernek bizonyultak, ugyanis a legnagyobb százalékban az 1 és 5 közötti szexpartnerek számára kattintottak. 23%-nak ötnél több, de tíznél kevesebb, 17%-nak tíz és húsz közötti volt a bűvös szám. 14% húsznál több embert is elcsábított, 12% csupán egyetlen emberrel bújt ágyba egész élete során. 5% pedig olyan sokkal, hogy meg sem tudja számolni.

– Ebbe az eredménybe beletartozhatnak az idősebbek is, akik még egy konzervatívabb értékrendet képviselnek, valamint a szűz fiatalok, akik ma többen vannak, mint a ’60-as években – mondta a szexuálpszichológus.

3. Szereti az anális szexet – 45%

Igen, a szavazóknak majdnem a fele próbálta már a szexet hátulról, és élvezte is, őket követik azok 22%-kal, akik viszont nem próbálták, de a jövőben sem fogják. 17% kipróbálta ugyan, de nem jött be neki, 16% viszont alig várja, hogy megtapasztalja, milyen érzés lehet. Hevesi Krisztina szerint a 45% nagy része a férfi-olvasótáborból kerülhetett ki, hiszen a pornófilmek nyomán elterjedtté vált az anális szex, ezért az urak ki akarják próbálni, valamint a melegpopuláció is.

Sokan nem riadnak vissza egy kis önkielégítéstől sem /Illusztráció: Northfoto

4. Több partnerrel is csinálná egyszerre – 47%

Édeshármasról sokan fantáziálnak, erről árulkodik az eredményünk is, 31% viszont soha nem próbálná ki a gruppent. 16% mondhatja el magáról, hogy már bevállalta és élvezte, 6%-nak viszont csalódást okozott az élmény.

Elsősorban a férfiakat izgatja ez a téma, ők két nővel próbálnák ki a legszívesebben. A csalódott réteg sokszor a szvingerkubok után nyilatkozik keserűen a dologról hiszen a szexklubok gyakran a párkapcsolatok felbomlásához vezethetnek – meséli Hevesi. – Persze a serdülők házibuli élményei is ide tartoznak – folytatta nevetve.

5. Szokott önkielégíteni – 86%

14% viszont úgy nyilatkozott, egyáltalán nem. A szakértő szerint itt a 14% jelent problémát, mert a nők egészséges szexuális fejlődéséhez elengedhetetlen a saját testük megismerése, így tanulják meg, hogy mi az, ami jó nekik. Ha valaki sohasem maszturbált, az problémát jelent a későbbi szexuális éle­té­ben.

6. Imádja orálisan 87%

Önző 8%-uk viszont csak azt élvezi, ha neki csinálják és nem viszonozná ezt partnerének. 5% kipróbálta már, de nem jött be neki.

–Akiknek nem jött be, azoki általában inkább a nők, akik szégyenlősek és prűd nevelés folytán ők sem szívesen csinálják párjuknak. A férfiakra jellemző, hogy élvezik, de nem szeretik viszonozni, hiszen a pornófilmekben is inkább erre látnak példák– nyilatkozta a pszichológus.

A többség imádja az orális szexet /Illusztráció: Northfoto

7. Szexuális segédeszközöket is használna – 48%

Válaszadóink nagy része élvezetesnek találta a szexjátékok használatát, 26% csak kíváncsi rá, de nem költött még ilyen eszközökre, 23% soha nem vinne be ilyesmit a hálószobába, 4% viszont megtette, de nem volt jó neki.

Hevesi Kriszta szerint már ez a szexuális kultúránk része, bár erőltetni semelyik esetben sem jó. Színesíthető vele a hálószoba, bár tanácsos hagyni valami újdonságot a 30-as évek utánra is.

8. Nem vonzza egyáltalán a szadomazo – 67%

Csupán 25% kíváncsi a kötözős-fenekelős huncutkodásra , 8% kipróbálta és imádta, 1%-nak viszont kellemetlen élmény volt.

– Nagyon tág a határ h mit nevezünk szado-mazo szexnek. Attól h felcsatolunk egy bilincset és adunk egy két laza pofont az még nem feltétlen bdsm – mesélte Krisztina. –A megalázás az más, de van lágyabb és keményebb változata is. Sokak szerint nem feltétlenül fér bele egy romantikus elkötelezett párkapcsolatba –folytatta.

A válaszadók 67 százalékát hidegen hagyja a szadomazo /Illusztráció: Northfoto

9. Nem bújt még ágyba azonos nemű partnerrel – 90%

Tehát csupán 10% próbálta már a saját nemével. A szexuálpszichológus szerint , ebbe beletartoznak a meleg leszbikus, és biszex párok is, valamint a serdülő fiúk közös önkielégítése.

10. Fontos neki a szex – 46%

Egy ötlépcsős skálán értékeltettük olvasóinkkal mennyire fontos nekik a hancúrozás, és a legtöbben a legmagasabb értékre szavaztak, így csupán 32%-nak volt négyes, 16%-nak hármas , 4%-nak kettes és 3%-nak pedig egyes szinten fontos a szex.

Hevesi szerint úgy gondolom h ez egy teljesen reális eredmény és úgy véli a nőknek is egyre fontosabb. Viszont egyre magasabb az aszexuálisok aránya is, aminek az oka főként a pornó. A nők legtöbbször akkor kívánják kevésbé, ha korábban kellemetlen élmény érte őket.